Девет местни банди откриха „Грийн рок фест 2019“ в Русе

15522
Девет местни банди откриха „Грийн рок фест 2019“ в Русе
Снимка: Община Русе

С концерт на група Dismounted се откри на 13 септември XI издание на Грийн рок фест в Русе, в чиято програма бяха включени изпълнения на девет местни групи. Фестивалът се провежда на пл. „Свобода“ и е с акцент върху местния рокаджийски дух, а входът е свободен.   

Dismounted е създадена през 2018 г. и представи песни в стил  Progressive Metal.

Втори на сцената излязоха музикантите от русенската група Артифишъл Комет. Това е индепендънт хардкор-пънк група създадена през 2012 г. от Калоян Георгиев. 

Следващите рок изпълнения бяха на музикантите от група  „Пердах“ . Те започват да свирят през 2014 г. Стилът им се променя с времето, но главната им идея е да свирят hardcore музика.

 

 

Специално за „Грийн рок фест 2019“ е създадена група ROCKTRACER, за да представи авторските песни на Светослав Казаков. Стилът на групата е класически рок.

За доброто настроение на публиката се погрижи и група Х.А.О.С.  Историята на бандата започва през лятото на 1996 г. Стилът на музиката, която правят се доближава до alternative rock звученето на банди като Skunk Anansie и Guano Apes.

Специално за феста се събра и местната банда Four Aces. Групата е създадена през 1992 г. от Огнян Кирилов, Делян Радев и Йордан Йорданов. Целта им е създаване на авторска музика. Групата свири активно до 1996 г.  

Русенци протестираха за чист въздух, поискаха оставката на Нено Димов

На Кръстовден русенци отново понесоха тежкия си кръст в желанието си да дишат чист въздух. Мотото на днешния протест бе: „Русе ис...

Следващата група, покорила сцената на „Грийн рок фест“ е „Силует“. Създадена като на шега на 1 април 2000 г. Още в началото момчетата решават, че приоритет за тях, ще са авторските песни. На сцената се изяви и русенската банда „Трол“. Групата е създадена през 1989 година от Иван Ненов – Джовани, който е соло вокалист, китарист и композитор.

Бурни овации получи и русенската легенда „Фобос“. Групата е създадена през август 1987 г. и е една от първите траш метъл банди в страната. През 1994 г. излиза единственият албум на групата „Why?“.

 

 

Протест затвори пътя Русе - Две могили

Протест заради състоянието на пътя Русе - Две могили блокира движението в отсечката, предаде BTV. Над 30 автомобила преградиха и двете...

 В рамките на фестивала бе открита и изложба „Лицата на БГ рок“, шаржове на известни български рок музиканти, с автор известния русенски художник Огнян Балканджиев.

 Деца и възрастни искаха да приличат на рок звезди и украсиха лицата си за да се слеят с празничното настроение. Художественото рисуване върху лице с безвредни бои беше дело на членове на Младежкия парламент към Общински младежки дом в Русе.

 

 

Младежки дом - Русе открива новия творчески сезон в първия учебен ден

На 16 септември Младежки дом - Русе ще отбележи началото на новия творчески сезон 2019/2020. В 10:30 ч. пред Съдебната палат...

 По време на събитието бяха обявени и три благотворителни инициативи за набиране на средства за лечение на русенци. Единият от тях е Илия Тодоров Караиванов, дългогодишен музикант в много различни рокбанди. Диагнозата му е асептична некроза на двете тазобедрени стави . За оперативно лечение за подмяна на ставите му са необходими 10 000 лв., които са непосилни за него и семейството му.
Група „Four Aces“, чийто член е Илия, посвети участието си в този фестивал на него и обеща безплатни записи на всеки, който помогне на техния любим приятел и колега.

Друг русенец, нуждаещ се от помощ е Йосиф Димитров Йосифов. Йосиф е на 46 години, баща на три прекрасни деца. При злополука получава множество тежки травми – разкъсвания на бял и черен дроб, черепно-мозъчна травма и счупване на гръбначния стълб. За да се възстанови, са нужни 90000 лева, а са събрани 64 000 лева.

От помощ се нуждае и Добромир, който е само на 24 години. Неговата диагноза е остра лимфобластна левкемия – тежка болест, диагностициранa през 2015 г. Добри е минал през няколко курса на лечение в България, но болестта рецидивира и изходът е операция. Тя и лечението струват непосилните 200 000 евро. Досега за Добри са събрани 50 000 лева. 

На 14 септември, на сцената ще се изявят още 10 местни банди  „Дилема“, Born for vengeance, „Слонът на принцесата“, Explicit, Claymore, „Скролетикс“, „Голата истина“, Waveslave –Селект, Ugly pearls, а изненадата на вечерта е познатата от близкото минало група  „Фаворит“. 

Събитието се организира по инициатива на Община Русе, Фондация „Русе – град на свободния дух“, Сдружение „Грийн рок фест“ и рок общността на Русе

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от РУСЕ:

Почти навреме: Читателка върна книги на библиотеката в Русе 50 години по-късно

Пропадна земна маса до училище в Русе: Какво казват от ВиК?

Мижав интерес към втория етап от санирането в Русе

Пожарът в операта в Русе: При гасенето сградата е потънала - докъде е ремонтът? (СНИМКИ)

Мъж си направи незаконен котел за парно, обгазява съседите си

Откриват консулство на Република Молдова в Русе (СНИМКИ)

Температурен рекорд за сезона е отчетен в Русе

Скандал завърши с убийство в Русенско

Колко ученици в Русе употребяват наркотици: Данни от проучване

Земетресение близо до Русе

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Русе