И тази година Велико Търново е столицата на джаза

1022
И тази година Велико Търново е столицата на джаза
Снимка: GettyImages

Деветото издание на популярния „Дикси джаз фест“ беше официално открито в старопрестолния град и ще продължи до 9 юли включително, съобщиха от пресцентъра на Община Велико Търново.

Тази година музикалните вечери се провеждат на сцената на Летния театър в парк „Марно поле“, началото им е от 19:30 часа, а входът е безплатен.

Оркестърът на Кристиян Азирович идва зспециално за "Бохеми" Банско

На 3-ти и 4-ти септември на площад „Никола Вапцаров“ в град Банско ще се проведе Балканския фестивал „Бохеми“. ...

„За всички нас във Велико Търново е гордост, че градът ни се утвърди като център на българския, а и на световния джаз. Вече девет години фестивалът е неизменна част от културния облик на Старата столица. „Дикси джаз фест” има своя съществен принос Велико Търново да е културната столица на България и Балканите”, каза по време на откриването заместник-кметът Ганчо Карабаджаков.

От сцената на Летния театър той покани както великотърновци, така и меломани от цяла България да посетят Велико Търново и да се насладят на професионалните джаз изпълнения.

Днес програмата включва изпълнения на Надя Тончева&Hot club de Plovdiv и Федерика Коланджело квартет (Италия). От 18.00 часа известният български тромпетист Венцислав Благоев ще представи своя образователен концертен проект „Джаз за деца”. В съботната вечер на сцена излизат великотърновският състав Royal Dixie Band и групата Zafayah&Friddim Steppaz, предаде Агенция „Фокус“.

Фотографската изложба „Джаз в старата столица“ разказва за историята на фестивала. Тя е подредена пред Факултета по изобразително изкуство и Летния театър и представя кадри от изминали издания на културния форум. Особено атрактивен е и откритият джаз автобус, от днес и утре Royal Dixie Band ще свирят по улиците на Велико Търново.

Летният фестивал "Еньовденски тайнства" в село Делчево продължава с богата и разнообразна програма

Летният фестивал „Еньовденски тайнства”, който се провежда в гоцеделчевското село Делчево продължава с богата и разнообразн...

Фестивалът е организиран от фондация „Дикси джаз фест” и се подкрепя от Община Велико Търново.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com