X
 
 

Концерт на Максим Цеков и Софи Друмел

580 0
Концерт на Максим Цеков и Софи Друмел
Снимка: OBORISHTE 5 Gallery and Hall
На 7 февруари от 19.00 часа в зала Оборище 5: Oborishte 5 Gallery and Hall ще се състои концерт на цигуларя Максим Цеков и пианистката Софи Друмел. 

ПЪРВА ЧАСТ

- Johann Sebastian Bach - 16 мин.

Sonata for violin and piano Nr. 4 C Minor BWV 1017

Соната за цигулка и пиано No:4 До минор BWV 1017

- Arvo Pärt - Арво Перт (Естония) - 5 мин.

Passacaglia - Пасакалия

- Jean Sibelius – Ян Сибелиус - 12 мин.

Американската банда SLIPKNOT за първи път в България

Американската банда SLIPKNOT е сред най-популярните хеви-метъл групи в съвременната световна музикална история. Още от формирането им п...

Humoresque G Minor, op. 89/1 - Хумореска в сол минор оп.89/1

Humoresque E-flat Major op. 89/3 - Хумореска в ми-бемол мажор оп.89/3

Humoresque D Major, op. 87/2 - Хумореска в ре мажор оп.87/2

АНТРАКТ – 15 мин.

ВТОРА ЧАСТ

Симфоничен оркестър, хор и рок група излизат заедно на сцената на бургаската опера

Рок бандата „Кикимора“ и оркестърът на Държавна опера Бургас ще изнесат общ концерт. Публиката ще има възможност да чуе хит...

- Sergei Prokofiev – Сергей Прокофиев - 28 мин.

Sonata for violin and piano Nr.1 f minor op. 80

Соната за цигулка и пиано No:1 фа минор оп.80

- Arvo Pärt - Арво Перт (Естония) - 11 мин.

Fratres – Братя (лат.)

Японското дуо SHAMIPIA с концерт в Казанлък

Японското дуо SHAMIPIA ще са част от празничния концерт, посветен на 20-ата годишнина от създаването на приятелските връзки между Казан...

За Максим Цеков – от „заразяването“ му с музика на 5 год. от Дина Шнайдерман, през ролята на малкия Паганини на 11-годишна възраст в „Цигулар на дявола” ("The Devil's Violinist“), с Дейвид Герът (David Garrett), сериозната школовка и израстване под крилото на любимият му учител и ментор, Иван Димитров (дългогодишен концертмайстор на Виенските симфоници) до соловите изяви в Австрия, САЩ, Тайланд, Гърция, Германия и спечелването на международния конкурс за млади цигулари в Клостер Шьонтал, Германия през лятото на 2019 г.

Като член на оркестъра „Young Masters“ през 2017 е соло-дебютът му в златната зала на Музикферайн (Musikverrein), както и в Концертхаус Виена. През същата година свири концерта на Менделсон в ми минор с камерния оркестър Франц Шмид и концертира в рамките на музикалните седмици в Брегенц.

Максим Цеков е многократен лауреат на държавния австрийски конкурс „Прима ла Музика” както и на реномирания конкурс за млади австрийски цигулари „Музика Ювентутис”, където през октомври 2017г. свири в Шуберт залата на Виенската Концертхаус. През 2017г. заедно с братята Линус и Фабиан Кьоринг, Максим Цеков печели конкурса на лятната музикална академия „Allegro Vivo“ и първа награда за камерна музика.

За Софи Друмел – младата и много талантлива австрийска пианистка Софи Друмел (Sophie Druml) е лауреат на редица конкурси и фестивали, тя започва заниманията си по пиано на 6-годишна възраст. В момента е студентка по пиано и цигулка във Виенския университет по музика и сценично изкуство (MDW). След дебюта си като солист през 2017г. в Музикферайн, Виена с TwoSet Violin, има солови изяви с различни музикални формации в Германия, Финландия, Италия, Франция, САЩ, Испания, Малта, Австралия, Китай и Япония. Нейните изпълнения с дуото TwoSet Violin са постигнали над 5 милиона гледания в YouTube и Instagram. Софи Друмел е наградена от Австрийската Национална Банка с цигулка на Жан Батист Вийом от 1858г.

В началото на тазгодишния концертен сезон (март 2020), в програмата на Музикферайн, Виена е включен съвместният рецитал на Максим Цеков със Софи Друмел.

Actualno.com

Етикети: