Култовите исландци GusGus с грандиозен концерт в София на 10-ти май!

3094
Култовите исландци GusGus с грандиозен концерт в София на 10-ти май!

GusGus e eдна от най-влиятелните, опияняващи и харизматични електронни групи на съвременната денс сцена. С оригинален бленд от мелодично техно, хаус, трип-хоп и електро-поп, GusGus създават своята неповторимa следа в електронната музика вече повече от 20 години. Емблематичният лайв на GusGus e събитие, което задължително трябва да преживеете на живо. На 10-ти май /петък/ в новооткрития клуб Music Jam на ул. Пиротска 5, култовите исландици ще изнесат своето най-мащабно шоу в България до сега. Бандата идва със свое собствено осветление и специално създадени визии, които ще бъдат прожектирани на огромен LED екран с площ от над 30м2. Българската публика ще стане свидетел на премиерата на чисто новия видео клип на GusGus, както и ще може да чуе ексклузивно нови неиздавани парчета на бандата.

Arabian Horse, Over, Airwaves, Crossfade, Deep Inside, Add This Song и Featherlight са само част от хитовете на GusGus покорили милиони меломани по цял свят с магическите си звукови пейзажи, завлядяващи вокали и превърнали бандатата в своеобразна артистична институция, експериментираща със звук, визия и присъствие.

GusGus звучи странно на български, но името на исландците идва от филма на германския режисьор Райнер Вернер Фасбиндер - „Страхът изяжда душата ", разказващ за марокански гастарбайтер, който се влюбва страстно в германка, по-възрастна от него. Една от сцените представлява обикновено готвене на кус-кус, който персонажът на любовника произнася като „гус-гус".Исландците намират това за изключително секси, поради което взимат репликата за тяхно творческо наименование. Така от далечната 1995 исладците Biggi Veira и Daníel Haraldsson подписват провокиращите си музикални експерименти, като последният им десети студиен албум “Lies are more flexible” излезе през 2018 година.

Самуил Кехайов ака Sayulke, Мартин Илиев и Деница Чакърова, които са резидент ди-джейте на клубната вечер за скандинавски музика и култура Nordic SoundScapes, подобаващо ще рамкират вечерта със специално подбрана селекция от скандинавска инди и електронна музика, която ще ви отнесе в съвсем друг свят и така чак до след изгрев слънце. Очаква ни еднагореща майска нощ със 100% скандинавска музика, която със сигурност ще помним дълго време.

Билети за концерта на GusGus на 10-ти май в столичния Music Jam Club може да намерите на следните места:

Онлайн: http://bit.ly/GusGus2019 (чрез системата на PaySera); на каса в Магазин На Тъмно /ул. Иван Вазов 13/ или може да поръчате билет по куриер на 0886 126 995. Билети на място в  деня на концерта на входа на клуба също ще се продават.

Следете събитието във facebook: https://www.facebook.com/events/319339965434345/

Клуб Music Jam се намира на улица Пиротска 5 (бившето кино Македония, екс Блек Бокс). Вратите на клуба ще отворят в 22.30, а GusGus се очакват да се качат на сцена малко след полунощ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от МУЗИКА:

Рок симфония "Simply the Best" с песните на Тина Търнър на 3 юни в зала 1 на НДК

Стефан Вълдобрев и "Обичайните заподозрени" обявиха лятно турне

Група ALI обяви два нови концерта - в Пловдив и София

Легендарният китарист Ингви Малмстийн ще свири в Пловдив през юни

Piranha и Goliath се присъединяват към концерта на Brujeria в "Маймунарника"

Емели Санде с първи концерт в България

Дивата на Скандинавия - Елза Драйзиг, с първи концерт в София

Един от най-великите съвременни пианисти - Сергей Бабаян, с концерт с оркестър "Кантус Фирмус"

Шведските легенди ABBA ще получат Рицарски орден

Иск за 3 млн. долара: Metallica загуби дело срещу застрахователите си

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com