Любка Биаджони се включва в концерта на Хосе Карерас

6115
Любка Биаджони се включва в концерта на Хосе Карерас

Любка Биаджони ще се включи в прощалния концерт на Хосе Карерас, който ще се състои на 3 декември в зала 1 на НДК, не само със собствения си оркестър “София Симфоникс”, но и като диригент. Баронеса Цу Гутенберг ще дирижира увертюрите по време на историческото събитие, с което ще отдаде почит на един от най-големите гласове в оперната музика на всички времена.

“София Симфоникс” беше избран специално от Маестро Давид Хименес, който ще дирижира останалата част от концерта в София. Племенникът на Карерас пристигна в столицата ни в края на юни, за да избере оркестъра, който ще акомпанира великия тенор.

Хосе Карерас празнува 25 години от събирането на тримата тенори

2015 година ще бъде знакова за великия Хосе Карерас, който ще изнесе концерт у нас на 3 декември в зала 1 на НДК! Тенорът ще се сбогува...

Събитието е част от прощалното турне “A Life In Music” на един от легендарните Трима тенори, с което той ще се сбогува с многобройните си почитатели. Освен “София Симфоникс Оркестра”, в концерта ще се включи и световноизвестно сопрано, което обаче все още се пази в тайна от организаторите Жокер Медия и Moko Solution.

“София Симфоникс” е създаден през 2013 г. от Любка Биаджони и има за цел да показва високото изкуство на българските музиканти в чужбина. Според баронесата родните инструменталисти са на много високо ниво, което по нищо не остъпва на другите европейски оркестри и трябва да бъде показвано по цял свят. Първият голям успех е преди две години в Германия с “Травиата” на фестивала Класик ам Зее. През 2014 г. прави с голям успех изключително трудна програма с Рихард Щраус и Берлиоз на Херенхимзее Фестшпиле, след което гостува в Класик ауф дер Бург в Кулмбах. През 2015 г. хорът и оркестърът на “София Симфоникс” се представят пак в амбициозен проект: в Херенхимзее Фестсшпиле е поставена операта “Манон Леско” с огромен успех. Също така вече за втора година оркестърът прави в Байройт детски образователни концерти, на които се представят и творби на български композитори.

Прощалният концерт на Маестро Хосе Карерас в София ще се състои на 3 декември в Зала 1 на НДК. Билетите за концерта са на цени от 80 до 200 лв и могат да бъдат закупени от мрежата на Eventim в цялата страна и online ТУК, както и на касите на НДК. Организатори на събитието са Жокер Медиа и Moko Solution.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com