Мария-Десислава Стойчева получи престижното отличие за "Млад музикант на годината"

4031
Мария-Десислава Стойчева получи престижното отличие за "Млад музикант на годината"

На церемония в Зала 6 на Националния дворец на културата популярното предаване за класическа музика „Алегро Виваче” по програма „Хоризонт“ на Българското национално радио връчи своите традиционни награди „Музикант на годината за 2015 г.“ в различни музикални категории.

Мария-Десислава Стойчева - ученичка на проф. Людмил Ангелов в Нов български университет (НБУ), получи престижното отличие за „Млад музикант на годината“. Младата пианистка е ученичка в Музикалното училище в Пловдив на самостоятелна подготовка и през последните две години учи при проф. Людмил Ангелов, като участва и в неговите майсторските класове, организирани от Нов български университет. Успешната изпълнителка спечели специалната награда на миналогодишния майсторски клас на проф. Ангелов – концерт на Международния музикален фестивал в Толедо, Испания.

Мария-Десислава Стойчева е втората ученичка на проф. Ангелов, която е носител на престижната награда на „Алегро Виваче“, след като Констанца Дюлгерова получи приза за дебют на наградите „Музикант на годината“ през 2012 година.

През месец юни тази година световно известният пианист Людмил Ангелов и Нов български университет (НБУ) организират седмото издание на клавирния майсторски клас „Големите пианисти-композитори“. В майсторския клас на Маестро Ангелов право на участие имат изпълнители от 14 до 30-годишна възраст с музикално образование или особени творчески постижения.

Кандидатите за участие в майсторския клас могат да се регистрират онлайн на официалния сайт на университета www.nbu.bg до 15 юни 2016 г. Прослушването ще се проведе на 20 юни в Нов български университет, а обучението в майсторски клас ще продължи от 20 до 30 юни.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com