Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Нов клип на "Let It Be" на The Beatles ни пренася през 1969 г. (ВИДЕО)

10 май 2024, 16:16 часа • 1504 прочитания

Легендарната рок група The Beatles издаде класическото парче "Let It Be" от последния си студиен албум през 1970 г., а на 10 май бе пуснат чисто нов видеоклип, включващ кадри от едноименния филм на Disney+, както и непоказвани досега епизоди от снимките.

Какво има в клипа

Новото видео на "Let It Be" съдържа моменти, които не са включени в документалната поредица "Get Back", и пренася зрителите първо на репетициите, а после и в студиото. През януари 1969 г. към The Beatles в състав сър Пол Маккартни, Ринго Стар и покойните Джон Ленън и Джордж Харисън - се присъединява композиторът Били Престън, с когото те пишат и записват албума "Let It Be", отличен с наградата "Грами", и се представят на живо за последен път като група.

Още: Синовете на Пол Маккартни и Джон Ленън записаха обща песен (ВИДЕО)

Apple Corps се обръща към Park Road Post Production на Джаксън, за да "се потопи в щателна реставрация на филма от оригиналния 16-милиметров негатив" и използва същата технология като тази в поредицата "Get Back", пише БГНЕС.

Припомняме, че в края на 2023 г. се появи съвсем нова песен на The Beatles, озаглавена "Now and Then", която бе създадена с помощта на изкуствен интелект, но без той да се намесва в същността на музиката или пеенето.

Още: Сам Мендес ще снима филми за всеки член на The Beatles

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес