Оперната звезда Исмаел Жорди партнира на Соня Йончева в София

1400
Оперната звезда Исмаел Жорди партнира на Соня Йончева в София
Снимка: PR

"За първи път ще пея в София, България, за което съм много щастлив. Също така ще пея заедно със Соня отново, преди съм пял с нея два пъти, но този път ще е по-особен за мен, защото ще пеем с нея испанска музика", каза известният испански певец Исмаел Жорди, който на 27-ми октомври, заедно с пианиста Рубен Агуире и Соня Йончева, ще даде началото на музикалния сезон "Съкровени гласове" в зала "България". Откриващият концерт е посветен на сарсуелата - популярен музикален жанр, който тръгва от Испания и наскоро бе обявен за "културно наследство на страната".

Исмаел Жорди се смята за един от най-добрите изпълнители, който наред с успешната си кариера на оперен певец, изнася концерти по цял свят с репертоар от сарсуела. Той пристига за първи път в България по покана на оперната прима Соня Йончева за концерт с най-популярните сарсуела произведения. Те се отличават с динамика и изискват отлична вокална техника. Сред най-известните изпълнители на сарсуела в света е и Пласидо Доминго, който закри "Гала в София" преди няколко години в дует с Йончева, изпълнявайки една от най-известните сарсуела песни. Неговият достоен наследник Исмаел Жорди, който е сред най-успешните и търсени испански оперни певци днес, израства в Андалусия.

Исмаел Жорди, Фотограф: Франсиско Хавиер Гомез Пинтеньо

"В семейството ми всички пееха. Майка ми и баща ми имаха прекрасни гласове, но само аз се посветих на музиката", казва Жорди, който пристига в София след гастрол в Токио. Той жъне успехи по световните сцени с участието си в опери като "Лучия ди Ламмермур", "Ромео и Жулиета" и "Фауст".

"Не само и пея по-добре от преди 20 години, но и съм по-щастлив сега от това, което правя и начина по който пея", споделя Жорди, който няма търпение за първата си среща с българската публика на 27-и октомври в зала "България" заедно със Соня Йончева.

На пианото ще им акомпанира пианистът Рубен Агуире, който концертира както в Испания, така и по целия свят, включително в Музикферайн и Щатсопер във Виена, зала "Чайковски" в Москва, Карнеги Хол в Ню Йорк, Фестивала "Росини" в Пезаро, Театро Солис в Монтевидео, Театро Колон в Богота и много други. Официален пианист е на конкурса Operalia и член на журито на международните певчески конкурси в Билбао и Богота.

За почитателите, които са закупили билет от категория 120 и 150 лева в периода 17-27 октомври, Йончева ще подари диск с автограф на последния ѝ албум "Куртизанката", който е сред най-продаваните албуми с оперна музика за 2023 година.

Още: Соня Йончева събира световни звезди в София

Музикалният сезон "Съкровени гласове", организиран от компанията на Йончева SY11 Events, продължава до края на годината с концерт на италианската звезда Фреди де Томазо - "Под звездите на Наполи" на 18-ти ноември и с концерт на Соня Йончева с програмата "Прераждане" на 2-ри декември, която тя представи с голям успех на фестивала в Залцбург преди време. Билети за концертите на "Съкровени гласове" може да откриете ТУК.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от МУЗИКА:

Чуйте новата песен на Мария Илиева "100 причини" (ВИДЕО)

Открива се Сесия 2024 на Културния фонд на МУЗИКАУТОР

Васко Василев с концерт на Айфеловата кула по случай 24 май

ARTBAT с хедлайн шоу на открито в София през месец юли

Jaya The Cat и Q-Check подгряват Dubioza Kolektiv в Созопол

Джон Бон Джоуви отбелязва 40 години на сцената с филм и нов албум

Нети Добрева и Асен Блатечки с премиера на SoFest Spring

SEVI се присъединяват към афиша на Planet Rockstock, Англия

Иван Димитров, МУЗИКАУТОР: Европейският комитет на CISAC в Атина обсъди ефектите на изкуствения интелект върху авторското право

Почина един от най-известните британски диригенти

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Музика