Открива се Международната среща "Адвокати на танца"

6292
Открива се Международната среща "Адвокати на танца"

Смела артистична акция на Национален стадион „Васил Левски” ще открие “Адвокати на танца” в София.

На 13 май, сряда, ще започне Международната застъпническа среща за съвременен танц “Адвокати на танца”, под патронажа на кмета на Столична община – Йорданка Фандъкова.

Специално създаденият пърформанс, изпълнен от екип от България, Словения и Германия, ще представи посланията и стремежите на артистите от Югоизточна Европа и България. С танцови решения, необичайна сценографска среда, реквизит и музика публиката ще проследи процесите в най-динамичното и новаторско изкуство на Балканите – съвременния танц и пърформанс, което днес е поставено пред сериозни рискове и проблеми.

Световните имена на съвременния танц ще гостуват на осмото издание на "Антистатик"

Танцова вечер на Мери Вигман” на Фабиан Барба (Еквадор/Белгия)– номиниран за Европейската награда за хореография, „Ка...

Събитието, отворено за публика, ще започне в 16:54 ч. пред Централния вход на Националния стадион. Негови специални гости ще бъдат Йорданка Фандъкова, представители на общини и министерства от балканските страни, артисти и мениджъри от региона, директори на културни институти и посланици.

Акцията ще премине през основната лекоатлетическа писта и постепенно ще излезе на терена на стадиона, пред който ще протече и официалното откриване на Международната застъпническа среща „Адвокати на танца”, случваща се за първи път в София от 13 до 15 май.

Зад реализацията на проекта стоят Вили Прагер, Ива Свещарова, Ангелина Георгиева, Стефан А. Щерев, Венелин Шурелов, Галина Борисова, Гизела Мюлер, Драгана Алфириевич и Деян Срхой.

Българските организатори на срещата са инициирали нейното провеждане в София заради интензивното развиване на независимата сцена в съвременните изпълнителски изкуства в столицата. Заедно с това съвременният танц и пърформанс се нуждае от видимост в София и България и нова позиция в националните, общински и регионални културни политики. Работните сесии на срещата ще се проведат на 14 и 15 май в Център за култура и дебат «Червената къща».

НДК разказва "Приказка за танца" в международния ден на балета

На 29 април по повод Международния ден на балета в зала 3 на Националния дворец на културата (НДК) възпитаниците на Националното училищ...

„Адвокати на танца” София 2015, под патронажа на Кмета на Столична Община, ще бъде и пространство за диалог и взимене на решения между експерти, работещи в културния сектор, взимащи решения представители на институции, политици, културни оператори и артисти в сферата на съвременния танц от България, Балканите и Европа.

СТАНЕТЕ АДВОКАТ НА ТАНЦА!

Подкрепете бъдещето на независимите артисти в съвременния танц и на развитието на това изкуство! Присъединете към нас на публичната международна артистична акция по повод откриването на „Адвокати на танца” на: 13 май, 17 ч., Национален стадион “Васил Левски”вход: Централен с вход свободен.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com