X
 
 

Варненец възражда "Spirit of Burgas" чрез нов фестивал

3640 0
photo of Варненец възражда "Spirit of Burgas" чрез нов фестивал
Снимка: РОСВ Бургас
Местната администрация на морската община смята да възроди "Spirit of Burgas" чрез "Spice Music Festival,90s" това лято, става ясно от нейно обявление за сключен договор в Агенцията за обществени поръчки.

Музикалният фестивал ще се проведе на 9 и 10 август 2019 г. на територията на пристанище Бургас.

"Във връзка с предстоящия летен сезон и доказания принос на всяко едно културно събитие за развитието на Бургас като фестивален град, посещаван не само заради туристическите си забележителности, но и заради многообразието си от мероприятия, се породи идеята за музикален фестивал. Идеята за провеждането му е породена от носталгията по най-обичания, чакан и посещаван Фестивал "Spirit of Burgas", който се радваше на огромен успех и който записа града ни във фестивалната карта на света", се сочи в документацията на обществената поръчка.

Бургаски фирми искат Spirit of Burgas да се провежда юни или септември

24 бургаски фирми предлагат да бъде променено времето на провеждане на фестивала Spirit of Burgas. Те са входирали писмо в Общинския съ...

Желанието на местната администрация е да върне "духа на Бургас" с нова идея, различно място, нова концепция и участие на популярни, световноизвестни артисти от 90-те години на няколко специално сцени, очаквайки същия отзвук и мащабност.

"Уверени сме, че с този фестивал отново градът ни ще бъде домакин на хиляди гости от страната и чужбина, както и огромна радост за бургазлии, които всяка година очакват завръщането на любимия си фестивал, като оформянето на фестивалната зона ще успее да съчетае индустриалния стил на мястото със звученето на популярна музика, зони за отдих, храна и напитки", допълват от общината.

Странното е, че контрактът за 166 666 лв. без ДДС (или 200 000 лв. с ДДС) е подписан с варненска фирма. "Културно-масова дейност" е еднолична собственост на варненеца Николай Тодоров. До април месец миналата година тя се е казвала "Стоев" ЕООД, била е с различен предмет на дейност – дизайн, проектиране, производство и продажба на мебели и др. Тодоров я купува на 25-ти април за 5000 лева от предишния й собственик Асен Стоев, променя наименованието и дейността й – организиране на концерти, представления, изложби и др.

Поръчката е възложена с пряко договаряне. Само дружеството на Тодоров е поканено да участва.

Рекордните 47 000 души посетиха SPIRIT of Burgas в двата дни

47 000 души и два незабравими фестивални дни – това беше SPIRIT of Burgas 2015. След уникалното шоу на Роби Уилямс, британската б...

Аргументът на зам.-кмета по културата в община Бургас Йорданка Бенова-Ананиева за това е, че изключителните права за осъществяване на услугите, свързани с организация, реклама и провеждане за фестивала са преотстъпени на дружеството "Културно – масова дейност" ЕООД. Те държат изключителните права върху селектираните артисти и са техни представители.

Припомняме, че най-амбициозният музикален проект на общината "Spirit of Burgas" стартира през 2008 г. Световноизвестни изпълнители като Роби Уилямс, "Фейт ноу мор", "Продиджи" участваха в него. В началото той се финансираше с по 300 000 лв., но заради финансови затруднения сумата бе намалена после наполовина. През 2014-та не се състоя, за последен път "Spirit of Burgas" се проведе през 2015-та.

Наследникът му "Spice Music Festival,90s" е с амбицията да осигури присъствието на известните от 90-те години изпълнители и състави: "2 Unlimited", "East 17", "Snap!", "Dr.Alban", "Haddaway", "C+C Music Factory", "La Bouche", "Ice MC", "2 Brothers on the 4th floor", "Sonique", "Cappella". Очакват се и изненади.

Билетите вече са пуснати за продажба.  

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители