Владимир Михайлов за Actualno.com: Мечтая да станем по-толерантни като общество

7971
Владимир Михайлов за Actualno.com: Мечтая да станем по-толерантни като общество
Снимка: Личен архив

За изключително кратко време Владимир Михайлов спечели всяко шоу, в което се появи и побърка феновете на сериала "Братя" с ролята си на Денис Топал. Преди да се заяви на малкия екран обаче, дълги години той е душата на различни музикални проекти и е важна част от театралната сцена в България.

Владимир Михайлов е артист в пълния смисъл на думата - пише музика, пее страхотно, свири на китара, изключителен актьор е и макар да казва, че не умее да танцува, всъщност го прави доста добре. На 21 август в рамките на Sofia Summer Fest ще можем да се насладим на първия концерт от турнето на Михайлов "The Winner Tour". Именно за това шоу, както и за много други неща, решихме да си поговорим с него. Ето какво каза той пред Actualno.com.

-----------------------------

Турнето ти "The Winner Tour" започва от 21 август в София и ще премине през още четири града. По заглавието му се досещам, че удоволствието от спечелването на "Като две капки вода" все още те държи. Какво ще кажеш на хората, които са те гледали в предаването и са гласували за теб?

Каня всички приятели, които са съпреживели с мен това пътешествие в света на Музиката, за да пеем и този път да се смеем и да плачем заедно и то - на живо! Ще чакам зрителите ни след концерта и за среща очи в очи с възможност и за автограф.

Още за турнето: Владо Михайлов, SLNG, P.I.F. и NIKECA ще изнесат концерти в пет града

Фотограф: Красена Ангелова

Талантът ти е очевиден, но все пак къде се чувстваш най-уютно – на музикалната сцена или пред камерата? 

Смятам се за артист. От малък исках да стана певец, китарист и актьор. Най-зле се справям с китарата, но пък с нея съм създал песни, които са спечелили много награди за музика. 

Чрез участието ти в "Като две капки вода" страшно много хора разбраха, че ти не си просто добър актьор и талантлив певец, но също така танцуваш добре, много си съвестен и влагаш всичко, докато не ти се получат нещата. Съществува ли изобщо някаква сфера, в която си изключително непохватен и просто не ти се получават нещата?

Тези сфери са толкова много... Всъщност аз наистина не мога да танцувам добре. Но, когато се налага, даваш всичко от себе си, когато се опитваш да пресъздадеш нечий образ...

Има ли актьор, от когото си се учил? Някой, който те кара да изтръпваш при всяка негова роля?

Разбира се, а най-интересното е, когато срещнеш част от тези актьори в работата си... Ейдриън Броуди, Салма Хайек, Гай Пиърс, Анди Гарсия... Прекрасно е, когато и те почувстват, че могат да ти имат доверие и започнете да обсъждате дадена сцена заедно и да взимате решенията заедно. В крайна сметка те също се надяват ти да си на ниво и да могат да комуникират с теб. Киното е екипно изкуство.

Снимка: Личен архив

Още: Най-добрите имитации на Владимир Михайлов в "Като две капки вода" (ВИДЕО)

Ами в музиката? Какво си пускаш в слушалките, когато пътуваш или просто когато искаш да се изолираш от света? 

Все по-често си пускам любимите песни от близкото и далечното минало... Усещам, че не мога да им се наситя, а и че в тях се крие огромна енергия... За съжаление, новата музика ме изненадва сравнително рядко.

Публичността прави хората "лъжливо" близки с публиката. Обществото си мисли, че знае всичко за популярните лица, но не е така. Например за теб – какво не знаем? Какво все пак успяваш да скриеш от публичния си образ? 

Аз съм разказвач на истории. Рисувал съм и то професионално, пиша, създавам музика, снимам, актьор съм на сцена. Може би е това - че има нещо по-голямо от теб, нещо, на което си струва да служиш. И в живота е така, разбира се.

В момента страната ни е разтърсена от една ужасяваща история от Стара Загора. Покрай нея излизат и други гадни случки. Ти как ще коментираш все по-неприятните неща, които се случват както у нас, така и по света?

Насилието във всяка негова форма е ужасно и не бива да бъде толерирано. Не може да съществува икономическа причина за една война, например. Както и каквато и да е причина да нараниш някого, който е по-слаб от теб. Мечтая да станем по-толерантни като общество и като съзнание на световно ниво.

Автор: Неда Ковачева

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от МУЗИКА:

Пианистът Сергей Бабаян: Диригентът Боян Виденов кара оркестъра да пее заедно с пианото

Чуйте новата песен на Мария Илиева "100 причини" (ВИДЕО)

Открива се Сесия 2024 на Културния фонд на МУЗИКАУТОР

Васко Василев с концерт на Айфеловата кула по случай 24 май

ARTBAT с хедлайн шоу на открито в София през месец юли

Jaya The Cat и Q-Check подгряват Dubioza Kolektiv в Созопол

Джон Бон Джоуви отбелязва 40 години на сцената с филм и нов албум

Нети Добрева и Асен Блатечки с премиера на SoFest Spring

SEVI се присъединяват към афиша на Planet Rockstock, Англия

Иван Димитров, МУЗИКАУТОР: Европейският комитет на CISAC в Атина обсъди ефектите на изкуствения интелект върху авторското право

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com