Вокалистът на “OneRepublic”: Истински истории се крият зад най-големите любовни песни (2 част)

35689
Вокалистът на “OneRepublic”: Истински истории се крият зад най-големите любовни песни (2 част)

След като вчера ви разказахме как са се родили част от най-новите известни романтични хитове в музикалната индустрия, днес, специално за Свети Валентин, пускаме и продължението на материала от вчера. 

Раян Тедер, когото вероятно познавате като вокалиста на “OneRepublic”,  е човекът, който стои зад хитове на Бионсе, Адел, Ели Голдуиг, както и е текстописец на тяхната група. Наскоро той даде интервю пред „Билборд”, в което освен за личните си и творчески планове, сподели и какво точно го е вдъхновило да напише текстовете на някои от най-добрите парчета на музикалната сцена.

Вокалистът на “OneRepublic”: Истински истории стоят зад най-големите хитове

Празникът на влюбените – Свети Валентин, наближава с пълна сила. За да сме съпричастни към всички чувства и емоции, които владеят...

Ето я и втората порция музикална любов...

"Rumour Has It," Adele

Какво разказа Тедер: Това е песен, която написах на първия ден, беше изпята на втория и тя  (Адел - б.а.) просто я заби така, както трябваше. И както по-голямо част от парчетата в албума й „21”, така и това беше нещо, за което Адел беше сигурна. Тя знаеше точно какво иска да каже с нея и как да го каже. Така че писането на текста стана на един дъх. Музиката за песента ми хрумна покрай една моя много любима песен на Radiohead, която има звучене не мръсен блус.

"Counting Stars," OneRepublic

Свършват промо-билетите за концерта на ОneRepublic

Интересът към първия концерт у нас на една от най-актуалните групи продължава да расте и предвидените промо-билети за най-близките до с...

Какво разказа Тедер: “Завърших песента, докато бях в Санторини, Гърция, но започнах да я пиша още в Ню Йорк. Когато смятам, че имам нещо, което обичам ужасно много и то е огромна част от мен, което не ми се случва през цялото време, подсъзнателно го насочвам в правилната посока. Знаех, че песента ще е като атомна бомба, затова исках да я завърша на някое специално място, място което ме вдъхновява. От три години се опитвах да стигна до Санторини и така реших, че това е мястото, на което трябва да завърша песента.”

"Bleeding Love," Leona Lewis

Какво разказа Тедер: "Написахме песента заедно с Джеси МакКартни, докато той беше на вълна Prince. Джеси току що беше изкарал жесток хит „Beautiful Soul” (Красива душа – б.а.), а аз бях навлязъл в дълбокото с него, но не усещах нещата като него. Върнах се обратно в стаята си, предупредих, че ще закъснея поне с час за репетицията, и се замислих: „Какво ли ще се получи, ако пробваме с нещо простичко?”.  Седях в апартамента си в западен Лос Анджелис и си мислех: „Какво би направил Prince? Започнах да си припявам върху мелодия от орган и така се роди целият текст на песента – куплетите и припевът! Завършихме целия текст още същия ден. В неговия лейбъл чуха песента и казаха: „Това няма да стане хит!” Затова я променяхме поне три пъти, за да я направим специално за Leona Lewis. Тя просто я заби, а останалото е история.”

Стига с лиготията на 14 февруари!

Искрено съчувствам на мъжете, които всяка година попадат в зоната на смъртта "14 февруари - 8 март". Почват се едно тежко и съкращаващ...

Звездната банда OneRepublic пристига за първи път в България на 2 юни в зала „Арена Армеец“ по покана на BALKAN ENTERTAINMENT COMPANY. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com