Горя сметището в Несебър

12022
Горя сметището в Несебър

Вчера следобед се е запалило сметището на Несебър. Това се случва за четвърти път, откакто общината го стопанисва, каза за "Фокус" бившият му управител Миахил Радев.

Настоящият управител на сметището е Хатидже Исмаилова. Тя бе категорична, че и дума не може да става за неправилно стопанисване. Сметището работи до 16.00 ч., след което там остава само денонощната охрана.

Несебър развива културния и поклонническия туризъм

Приключи реставрацията и консервацията на църквите „Св.Йоан Кръстител", „Св.Параскева" и околното им пространство в Стария ...

"Към 16.50 ч. ми се обадиха, за да ми кажат, че от едната страна е запалено. По принцип имаме проблем с градешките роми, които живеят на палатки малко по-надолу от сметището и непрекъснато влизат, въпреки охраната и уведомяването на полицията. Много пъти сме се мъчили да ги гоним, но след работно време те си влизат и най-вероятно тогава е станало", разказа управителят. Според нея друга възможна причина за пожара е хвърлена цигара.

До към 20.00 ч. всичко е било потушено, насипана е пръст. Както Исмаилова, така и Красимива Мандулева, началник отдел Екология в община Несебър, са категорични, че няма обгазяване или опасност от такова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com