Кметът и главният архитект на Несебър се отърваха от съд за незаконно имущество

8495
Кметът и главният архитект на Несебър се отърваха от съд за незаконно имущество
Снимка: БГНЕС

Бургаският окръжен съд прекрати делата за отнемане на незаконно придобито имущество срещу кмета на Община Несебър Николай Димитров и главния архитект Валентин Димов, информира bTV.

Искът за отнемане на имущество срещу кмета на община Несебър Николай Димитров беше 1 924 411 лв., а срещу Валентин Димов – главен архитект - 1 111 784 лв. Според Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ) има разминаване между доходите на Николай Димитров и придобитото от него имущество за последните 10 години е близо 2 млн. лева. За Валентин Димов констатираното несъответствие за същия период е малко над 1 млн. лева.

Биволъ: Цацаров си почива насред дюни, съдът връща дюни на Гриша Ганчев

Главният прокурор Сотир Цацаров и известният ловешки бизнесмен Гриша Ганчев, който сега е един от собствениците на ЦСКА, могат да почив...

Заради тези несъответствия бяха обезпечени пет жилищни имота, три от които в Несебър, шест ниви в землищата на различни селища, дружествени дялове, банкови сметки и автомобил "Мерцедес" на обща стойност 1 840 650 лева, собственост на кмета Николай Димитров и членове на неговото семейство. Беше наложено и обезпечение на 11 имота на територията на общините Поморие и Несебър, сред които двуетажна къща в Поморие и недовършена сграда в Несебър, лек и товарен автомобил, дружествени дялове и банкови сметки на обща стойност 874 905 лева, собственост на главния архитект на Несебър Валентин Димов и членове на семейството му.

Делата бяха образувани заради случая "Дюнигейт", който избухна в края на 2012-а и двамата бяха обвинени, че са дали разрешения за строителство върху дюни. В началото на лятото прокуратурата оттегли тези обвинения.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com