Кметът на Несебър венча влюбена двойка на Свети Валентин

13928
Кметът на Несебър венча влюбена двойка на Свети Валентин

Най-дългият уикенд за любов и вино се състоя в най-романтичния град в България – Несебър. Три дена влюбени двойки имаха възможността да се забавляват и да се преоткриват, да печелят награди и да слушат хубава музика и поезия в града на ЮНЕСКО. Възможност за всичко това им даде третото издание на фестивала „Влюбени в Несебър“.

Голямата награда от проявата – велосипед тандем, беше изтеглена вчера и бе спечелена от Ася Сотирова и Самуил Ганев от Несебър - една от най-активните и атрактивни двойки. Преди голямата награда обаче, те грабнаха още две – от тортеното състезание и  от карането на колело по двойки за време. Ася и Самуил благодариха на организаторите за страхотния фестивал и незабравимите емоции, които им е донесъл, и обещаха да карат велосипеда с удоволствие. Общо 12 награди бяха раздадени на финала на тридневната проява, посветена на любовта и виното.

ПОЛИЧБА: Брак се предлага в петък вечер

Петък е денят, в който се предлага брак според старо поверие. Има много поличби, които сме чували и още стотици, за които дори и не сме...

Най-любопитното събитие от фестивала бе бракосъчетанието, водено лично от  кмета на Несебър Николай Димитров. Една влюбена двойка си каза заветното „Да“ точно на 14 февруари в 14 часа следобед в старото ново кметство.  Сватбеният ритуал е първият, който се извършва там, церемонията е първа  и за градоначалника. Любопитен факт е, че голямото събитие в живота на младоженците се излъчваше абсолютно на живо в шатрата на пл. „Месамбрия“ в стария град, където от петък стартира фестивалът „Влюбени в Несебър“.

Щастливата двойка Христина (от Несебър) и Георги (от Бургас) Грошчеви на по 29 г.  бе трогната от жеста на внимание, проявен от кмета на Несебър и споделиха, че са се почувствали специални, щом лично той е извършил ритуала. Градоначалникът им пожела вечна любов, здраве и разбиране едни към друг през целия им живот. Влюбената двойка получи и личен подарък от него и съпругата му - плакет от несебърския художник Йордан Йорданов.

Младото семейство сияеше от щастие както в ритуалната зала, така и по-късно във фестивалната шатра на площад „Месамбрия“, където младоженците отново бяха поздравявани и снимани от свои близки, приятели и от гости на събитието. Двойката сподели, че датата 14 февруари за тях е специална и затова са я избрали за сключване на брак, а празничната атмосфера покрай фестивала „Влюбени в Несебър“ е допълнила пъстротата от хубави емоции. 

 Ден по-рано кметът на Несебър Николай Димитров даде старт на събитието, като сподели, че то се е превърнало в зимен черноморски туристически продукт за младите хора от цялата страна. „Фестивалът, посветен на виното и любовта, ще ви даде възможност да погледнете на Несебър с очите на влюбени от цялата страна – един различен, предпролетен Несебър - романтичен, атрактивен и артистичен. Любовта е пътешествие за двама и то трябва да мине през Несебър.“ – каза на финала кметът Николай Димитров. Тридневното събитие започна с оперни импровизации на Людмила Михайлова и Диман Панчев, които бяха и водещи на всички събития през уикенда. С концерт на легендарните музиканти от „Диана експрес“, които изпяха едни от най-големите си хитове и предизвикаха бурни аплодисменти на развълнуваните зрители, завърши първата вечер.

СМЯХ: Писмо за раздяла разсмя Фейсбук

Хората споделят прекалено много лични неща в социалната мрежа. Едно от тях, макар и забавно, плъзна в мрежата и успя да разсмее доста х...

Акценти от втория ден бяха разговор  със сексолога  доц. д-р Румен Бостанджиев и каране на колело тандем, като в състезанието премериха сили 10 двойки от страната. Наградените участници получиха вело принадлежности. Кои са любовните билки и как се правят обредни хлябове посетителите научиха от сладкодумните несебърски „баби“, участнички във фолклорна формация „Българка“. Малко по-късно две паралелни събития привличаха вниманието - откриването на изложбата на Дружеството на несебърските художници и авторският сатиричен спектакъл „Похвално слово за тъщата“ на поета с китара Иван Ненков. Вечерта DJ-ите на The Smugglers Collective  раздвижиха публиката с убийствена комбинация от JAZZ и SWING музика от 40-те години на миналия век та чак до днес, а най-смелите бяха преобразени с ретро прически и грим. За бягството от ежедневните грижи и потопяване в танците от друго време и друг свят се погрижиха истински професионалисти от  Lindy Hop Bulgaria.

Най-голям интерес от игрите предизвика ФотоЛофф. В нея се включиха около 60 двойки  за трите дни на фестивала. 5 двойки взеха участие в сладкото, романтично и творческо едновременно състезание в третия последен ден на „Влюбени в Несебър“. Близо час и половина участниците се забавляваха докато майсторяха своите торти, като всяка двойка имаше задача да сътвори сладкиш на определена тема. Журито беше затруднено с избора си и отсъди две първи места. Наградите бяха ваучер за бутикова торта на местна, несебърска фирма.

Най-голямата изненада на сладкото състезание бе двойка, миналогодишен победител в същата проява, която подарявайки своята торта на други участници, ги помоли да им станат кумове на сватбата. Историята на Стела и Краси от Варна е повече от романтична и изключително свързана с Несебър. На миналогодишното издание на фестивала те се запознават съвсем случайно с двойката, на която предложиха да им кумува, а причината е пламенната подкрепа, която получават от тях през цялото време на миналото състезание. Подкрепата от едно състезание в Несебър, прераснала в познанство, а познанството - в приятелство, което поддържат в родната Варна. Бъдещите младоженци вече обмислят варианти къде да сключат брак, като мисълта това да е именно романтичният Несебър никак не им е чужда. Плюс в тази посока е и фактът, че  са се сгодили точно тук - в града на ЮНЕСКО.

Уникалният полуостров е предпочитано място за сватбен туризъм за много двойки от страната и чужбина и това е безспорен факт -за периода 2007-2014 година в романтичния Несебър са сключени 989 брака.  

Кратка история, която всеки мъж трябва да прочете

Няма успял мъж без силна жена до себе си, която да му е помагала да стане това, което е. Тази кратка история е потвърждение на това, че...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com