Книги за кучешка смет ще раздават в Несебър

3622
Книги за кучешка смет ще раздават в Несебър

На 20 март 2016 година Електронното издание „Несебър нюз”навършва 12 години  и вместо коктейл и заря, от редакцията са решили да използват годишнината в подкрепа на стремежа към още по-добро развитие на региона, а и критиката към очевидно лоши практики, прояви и действия на местната власт и гражданското общество.

Затова, вдъхновени от народната мъдрост в приказката „Сливи за смет” се организира възпитателно-информационната кампания "Книги за кучешка смет".

Ето защо на 19,20 и 21 март от 10,00 до 12,00 часа пред офис „Адмирал брокер” на главната улица „Хан Крум „ № 39 А/партер/ онези, които в обявеното време донесат събрани в града кучешки фекалии ще получат за труда си книга, албум или друга награда.

В същото време ще бъде поставена и кутия за дарения, които ще бъдат дадени две от най-възрастните чистачки на Несебър, които се нуждаят от лечение.

Несебър наема близо 190 палми за летния сезон

Община Несебър обяви обществена поръчка за наем на палми. Екзотичните растения ще красят града на ЮНЕСКО, Обзор и Св. Влас през летния...

Ако някой все пак се затрудни да открие кучешки екскременти ще бъде подпомогнат от нас, къде да ги намери наблизо, съобщават още от редакция.

В екоинициативата са поканени да се включат гражданите и гостите на Несебър,общинските служители (Специална покана за отдел „Екология”!), членове на спортни клубове, неправителствени организации, партии, общински съветници, ученици и всички останали,които милеят за реда и чистотата на неповторимия Несебър, уточняват още оганизаторите.

Подаръци ще има и за собственици на кучета, които за пръв или пореден път ще съберат фекалиите на своя любимец.

Организаторите твърдят, че разполагат с достатъчно книги,а от книжарници „Хеликон” са обещали подкрепа в случай на необходимост.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com