Несебър откри сезона с първите израелски туристи

1146
Несебър откри сезона с първите израелски туристи
Снимка: Община Несебър

За четвърта поредна година представители на община Несебър, водени от зам.- кмета по туризъм Лазар Япаджиев, посрещнаха в късния следобед на 30 март първата организирана група от близо 170 израелски туристи.

Гостите кацнаха на бургаското летище с полет от Тел Авив. Слизането им от самолета на националния авиопревозвач бе под звуците на българска народна музика, изпълнена от представители на Обединена общинска школа по изкуствата – Несебър. Всеки един турист получи красиво лале - жест на внимание от страна на ръководството на летището, информират от Община Несебър.

Местните данъци и такси в Несебър вече могат да се плащат електронно

Нова електронна услуга въведе Община Несебър. Вече работи система за онлайн плащане на местните данъци и такси.Чрез официалния сайт на ...

Изключително емоционално реагираха гостите от Израел на посрещането им по стар български обичай за добре дошли - с питка и шарена сол, поднесена от възпитаниците на Обединена общинска школа по изкуствата-Несебър. Изпълнителите от школата се погрижиха туристите още с пристигането си на българска земя да се почувстват специални и обгрижвани с внимание, като им представиха един от най-атрактивните танци от своя богат репертоар. Гостите не пропуснаха да се снимат с момичетата в народни носии и да си отчупят от вкусната пита на излизане от летището. След това се отправиха към най-големия курортен комплекс у нас, разположен на територията на община Несебър – к.к „Слънчев бряг", където са отседнали. Един от акцентите в туристическата програма на гостите от Израел е Старият Несебър.

Сред официалните лица на събитието бяха директорът на Областната дирекция на МВР – Бургас, Калоян Калоянов и Георги Чипилски, директор на летището. От община Несебър присъстваха също началник - отдел "Туризъм и туристическа реклама" - Диана Кондова, и началник - отдел "Несебър - Световно наследство" - Златин Чаушев.

Съвместното посрещане на първите израелски туристи е събитие, което се прави в добър синхрон между общината, в лицето на кмета на Несебър Николай Димитров, и почетния консул на Израел в Бургас Орлин Мандов.

Несебър е най-развитата в туристическо отношение община в България, участва в множество туристически борси, популяризийки района си, и посреща ежегодно най-голям брой туристи. Положителният имидж на община Несебър през последните години се превърна във важен фактор за избор на дестинацията от традиционните туристически пазари. Това се дължи на естествените плажни ресурси, значимото културно наследство, благоприятните климатични условия, както и богатият календар от културни прояви.

Кметът на Несебър на инспекция по строителни обекти на територията на общината

Кметът на Несебър Николай Димитров провери на какъв етап са строителните работи на два обекта на територията на общината - разширението...

Припомняме ви, че миналата година първите израелски туристи, които почиваха на територията на община Несебър, пристигнаха на 31-ви март.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от НЕСЕБЪР:

Вятърната мелница в Несебър отвори врати като музеен обект

"Всеки наш проблем е неглижиран" или защо Обзор иска да се отдели от община Несебър

Кметът на Несебър встъпи в длъжност с белезници

Областният на Бургас: ОИК да каже за кмета на Несебър

Засега синята зона в Несебър се отлага

В Слънчев бряг задържаха собственици на заведения и обекти, продаващи наркотици

Разследват унищожаването на фиорди до Созопол

Забрана за хавлии и шезлонги на дюните в Несебър

В Слънчев бряг ще има видеонаблюдение

Проверката на Стария Несебър приключи, премахват пластмасовите арки

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com