Предстои Празника на хляба

986
Предстои Празника на хляба
Снимка: Община Несебър

И тази година на 7 юли от 19:30 часа на площада пред кметството на село Оризаре ще се проведе Празника на хляба. Известно като житницата на общината, селото ще посрещне гости от близо и далече, за да отдадат почит и уважение към насъщния, предаде община Несебър.

Изборът на населеното място за домакин на проявата през 2010 г., когато местната администрация реши да „изнесе“ празника извън пределите на града, бе обусловен от факта, че китното и живописно селище е познато с плодородието, чернозема и трудолюбието на хората си.

Откриват станцията в Несебър за отпадъците на девет общини

На 28 май в община Несебър ще бъде открита Претоварна станция за отпадъци. Тя ще обслужва девет общини в региона, съобщава Дарик нюз. ...

В селото ще бъдат майсторски направени хляб и хлебни продукти, създадени от сръчни местни хора и участници от други селища на общината. По традиция културната проява ще започне с тържествен водосвет, а кметът на община Несебър ще отправи приветствие.

Празничната програма ще продължи с награждаване на най-добрите изделия и ще свърши с богата музикална програма, в която ще вземат участие Певческата група „Зора“ към местното читалище „Зора – 1928“, талантите от оризарската денс формация „Крейзи гърлс“, група „Романс“ към пенсионерския клуб в селото, както и гости от съставните селища на общината – Група за автентичен фолклор „Веселите баби“ от село Тънково, Хор „Детелина“ към пенсионерския клуб в Свети Влас, Певческата група към НЧ „Светлина-1928“ от с. Гюльовца. Финал на празника ще постави голямо българско хоро, в което може да се включи всеки, който пожелае.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com