Проза, музика и филми за Европейската нощ на музеите в Несебър

1421
Проза, музика и филми за Европейската нощ на музеите в Несебър

С проза, музика и филми в Несебър ще бъде отбелязана Европейската нощ на музеите тази събота - 21 май. Входът за всички събития ще е свободен, а жителите и гостите на града, според своите предпочитания и вкусове, имат възможността да избират или пък да посетят повечето от проявите, които ще бъдат организирани в Археологическия музей, в църквата “Св. Йоан Кръстител” и в храма “Св. Параскева”.

Съботната вечер ще започне с представяне на книгата “Клубът на гъсоците” на Васил Стефанов - Слона, в зала 1 на музея от 18.30 часа. Музикалният фон е на групата „The band with no name“. Археологическият музей ще е отворен до 22 часа, така че който не е имал възможност да се запознае с уникатите, подредени в изложбените му зали, може да го направи в съботната нощ.

Край Несебър падна хеликоптер, пилотът вероятно е загинал

Селскостопански хеликоптер падна на територията на община Несебър. Пилотът на летателния апарат вероятно е загинал. "С машината са пръ...

От 20.30 часа в храма „Св. Йоан Кръстител“ започва концертът на струнен квартет „Вива“, в който ще звучат творби на Бах, Вивалди, Бочерини, Дворжак, Шуман, Щраус, Сен Санс, Брамс.

В църквата „Св. Параскева“ между 18 и 20 часа ценителите на киното могат да видят няколко прожекции на филми, популяризиращи културно-историческото наследство на България, спечелили награди и номинации на XII Международен фестивал на туристическия филм – България “На източния бряг на Европа”. Програмата ще започне с филма на Община Несебър “Месембрия Орфика – разказ за Несебър в ноти”, спечелил награда за документален филм в категория “История и Култура”. 30 минути след него ще бъде преставена лентата “Велико Търново – в сърцето на историята”, филм на Церевград Търнов ЕООД, който е с номинация за документален филм в категория “История и Култура”.В същата категория с номинация е и филмът на БНТ Пътешествие с тракийските царе”, който ще започне от 19 часа. Финал на събитието от 20 часа ще сложи филмът на Община Ловеч “Паметта на реката”, който също е с номинация за документален филм в категория “История и Култура”.

Музей “Старинен Несебър” вече няколко години поред се включва в европейската инициатива, чиято основна цел е да привлича повече, както и по-млада аудитория.

 

Убитият главен готвач в Несебър дълги години търпял тежкия характер на шефа си

След като при тежък запой в неделя вечер Кирил Принца разстреля главния готвач в ресторанта си в Несебър и беше привлечен като обвиняем...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com