В Несебър запалиха светлините на коледната украса

4044
В Несебър запалиха светлините на коледната украса

Точно на 9 декември, денят, в който Несебър чества вписването си в престижния списък на ЮНЕСКО, бяха запалени коледните светлини в града. Вълнуващата проява бе съпътствана с концерт, участие в който взеха ВГ „Морски звездички“ към ОДК – Несебър и рок-група „Мена“ към читалище „Яна Лъскова - 1905“ .

По традиция кметът на община Несебър Николай Димитров произнесе кратко приветствие, като пожела на присъстващите светли и щастливи празници, изпълнени с много настроение. Коледната украса на Несебър грейна, след емоционално обратно броене от 10 до 1, в което участваха градоначалникът и развълнуваните усмихнати деца.

Кметът и главният архитект на Несебър се отърваха от съд за незаконно имущество

Бургаският окръжен съд прекрати делата за отнемане на незаконно придобито имущество срещу кмета на Община Несебър Николай Димитров и гл...

Така градът на ЮНЕСКО заблестя с хиляди светлини в очакване на най-светлия християнски празник – Коледа.

Празничното настроение в Несебър продължава и през идващата седмица. Следващите културни прояви са на 17 (четвъртък) и 20 (неделя) декември в читалище „Яна Лъскова – 1905“ в стария град. Първата, която започва от 18 часа, е концерт с участието на възпитаниците на Обединена общинска школа по изкуствата.

Вторият концерт е от 17 ч., а на сцената на читалището ще се изявят децата Общински детски комплекс - Несебър, както и представители от Клуба по спортни танци „Несебър“.

 

Готова е пречиствателната станция край Несебър

С официална церемония ще бъде сложен край на проекта „Събиране, пречистване и отвеждане на пречистените отпадъчни води от агломер...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com