X
 
 

Трябваше ли Южен поток да бъде спрян или не?

115944 11
Трябваше ли Южен поток да бъде спрян или не?
Снимка: БГНЕС
След като в началото на миналата седмица руският президент Владимир Путин сложи край на "Южен поток" с изявление от Турция, изминаха десетина дни на куп изказвания, анализи и коментари относно ползата и вредата на неосъществения газопровод.

Какво смятате Вие по отношение на проекта? Губим ли много със спирането или печелим, защото предотвратяваме корупционни схеми? Заявете Вашата позиция!

С Южен поток е свършено, но ЕС не вярва

Политици, експерти, русофоби и русофили в България не могат да повярват, че всичко е приключило. Те виждат в изявленията за отмяната ...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 9 Анонимен преди 5 години Профил на трол?
  ДО 8 ТО ПЪК ЕДИН ОЛИГАРХИЧЕН СВОБОДЕН СВЯТ АМАН ОТ МИЗЕРИЯТА МУ И ОТ ГЛАДЪТ МУ ВИДЯХМЕ ГО ВЕЧЕ МНОГО Е ЗЛЕ .
 • Анонимен 9.1 Анонимен преди 5 години Профил на трол?
  Гладуват само много мързеливите, ти явно си от тях
  : 4 !
 • Анонимен 8 Анонимен преди 5 години Профил на трол?
  До4 Целта е да се избегне влизането на Русия в източната територия на ЕС,да не се даде възможност на балканските рубладжии,да упражняват корупционни практики и да позволят на Путин,да управлява страните им и да дестабилизират ЕС.Освен това,Южен поток,падна жертва след анекдията на Крим.Русия получи урок от свободния свят.
 • Анонимен 7 Анонимен преди 5 години Профил на трол?
  Разбира се,че трябваше,да се спре политическия проект-Южен потк.Руснаците не виждаха в него това,което виждахме ние и то в условията на,запалената от Русия,война в Украйна.
 • Анонимен 6 Анонимен преди 5 години Профил на трол?
  Когато ЕС започне да получава газ от арабските страни и Иран газът ще мине по-най прекия път през България и тогава ще има печалба от транзитни такси която може би ще бъде по-голяма от очакваната от Южен поток.
 • М. Димитров 5 М. Димитров преди 5 години Профил на трол?
  „Южен поток“ по самия си замисъл е (и винаги е бил) на първо място политически проект. В контекста на други държави като Австрия и Италия икономическата му рентабилност може и да е била определяща – но поне по отношение на България несравнимо по-важна за Кремъл беше възможността да контролира многомилиарден корупционен потенциал у нас за години напред. Да, отказът от проекта означава, че за нас ще виж още ›› има немалко пропуснати икономически ползи; вредата обаче от такъв мощен инструмент за неявно политическо влияние откъм Москва би била многократно по-голяма, включително в икономическо измерение. Тъй че – колкото и безсърдечно да звучи, имаме късмет, че се случи конфликтът между Русия и Украйна. Иначе Европа беше готова негласно да позволи продължаващо руско влияние у нас, само и само да не си разваля миролюбивите и взаимноизгодни отношения с Москва. Сега се видяха принудени да си разделят куклите и парцалите, от което България безусловно спечели.
 • Анонимен 4 Анонимен преди 5 години Профил на трол?
  Не виждам каква е логиката- да спират Южен поток, а да искат словаци да строят нов газопровод от Украйна????
 • Анонимен 3 Анонимен преди 5 години Профил на трол?
  Южен поток трябваше да бъде спрян. Ние нищо не губим от това, а какво сме могли да спечелим никога не е било ясно.
 • ДА за ЮЖЕН ПОТОК 2 ДА за ЮЖЕН ПОТОК преди 5 години Профил на трол?
  ПУТИН спря ЮЖЕН ПОТОК заради гъзопродажните бг политици Соросоиди като частичния президент плевнелиев,буда,разни,разни психично болни индивиди от Деформаторския блок......сега просто ще докарат в кофи и пазарски чанти от САЩ
 • Анонимен 2.1 Анонимен преди 5 години Профил на трол?
  Иди си обнови опорните точки, че изоставаш. Това с "кофите" и че ще се носи "от луната", пасолът е казал вече да не го пишете, че и малките деца разбраха за втечнения газ, който пътува с кораби, разнася се навсякъде по света и се възстановява в станции, откъдето пак по тръби и чрез интерконектори достига до всяка точка.
  : 3 !
 • Иванов 1 Иванов преди 5 години Профил на трол?
  Печелим - повече независимост от Русия и по-малко корупция! ГубеТака или иначе пак ще опрат до нас - България е разположена на стратегическо място. Алтернативите за енергийна обезпечаване на Бългрия ще нарасват с времето.
Нагоре