Ахмед Муса Ахмед: Приемал съм чужденци, но щом ги пускат на границата, не са опасни

27718
Ахмед Муса Ахмед: Приемал съм чужденци, но щом ги пускат на границата, не са опасни
Снимка: БГНЕС

Радикалният ислям иска публичност, докато спящите клетки затова са спящи – те няма да се пуснат в YouTube. Пак сме на вълна „реклама на дейност” – правят се бюджети, говори се, че Владимир Писанчев може да бъде сменен като шеф на ДАНС. Това заяви представителят на „България без цензура” (БДЦ) Николай Радулов.

Тези неща се правят тихо, защото по начина, по който действа ДАНС, хората в Пазарджик получиха популярност, продължи Радулов. Тезата му беше потвърдена от журналиста Георги Милков. Той припомни, че преди четири години пак е имало такава акция, но тогава подробностите не бяха ясни. Сега обаче има повече информация – и най-важното е, че прокуратурата посочи, че „хора, които са отивали да се бият в Сирия, са се отбивали в Пазарджик”. Това е сериозно и прокуратурата е имала основание да направи акция, смята Милков.

Писанчев: В Пазарджик джихадисти са опитвали да набират бойци за "Ислямска държава"

Това не е клетка на ИДИЛ, но можеше да бъде. Това заяви председателят на ДАНС Владимир Писанчев на брифинг във връзка със във връзка с ...

Вчера прокуратурата обясни, че няма потвърждение българи да се сражават за „Ислямска държава”. Отделно било ясно и, че финансиране в Пазарджик отвън няма, а там са се събирали пари и са се давали на обвинения в подклаждане на война Ахмед Муса Ахмед. Самият Ахмед Муса Ахмед потвърди, че посреща чужденци и обясни, че щом са пуснати на границата, значи не са опасни за България. Държавното обвинение обаче казва, че той е работил, "за да развее черното знаме на "Ислямска държава" в България и да я превърне в първата такава европейска държава".

Заради публичността сега има опасност хората в Пазарджик да си намерят финансиране, смятат Радулов и Милков. По данни на Нова телевизия, които цитират външни източници, до 40 души от България са отишли да се бият в Сирия. Само от Балканския полустров има стотици отишли да се бият в Сирия. Радулов припомни, че през 80-те години на миналия век много западни граждани – от гетата в Лондон например, са били обучени и са водели партизанска война в Афганистан срещу СССР. Но това е проблем, защото те друго не умеят – началото на терористичните групи тръгва от онези времена, смята Радулов.

Няма нищо лошо в това някой да изповядва исляма, но когато говорим за връзка с бойци на „Ислямска държава”, това вече е друго, категоричен беше Милков.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Пазарджик