X
 
 

Проверяват резерватите около Пазарджик

3750 0
photo of Проверяват резерватите около Пазарджик
Снимка: Евгения Чаушева/Actualno.com
Активна е дейността на Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Пазарджик за опазване на биологичното разнообразие през юни, съобщи за Радио „Фокус“ – Пазарджик Цветана Чочева от РИОСВ. Тя обясни, че са проверени резерватите „Купена“, „Беглика“, „Дупката” и „Мантарица“. „Не са констатирани нарушения. Пътеките за посетители са почистени. Осигурена е проходимостта им. В резерват „Купена”, с цел предотвратяване на незаконна сеч на дърва през юни са проведени две съвместни акции със служители на Зонално жандармерийско управление – Пловдив, МВР, Районно управление „Полиция“ – Пещера. Не са установени нарушения“, коментира Чочева.

Тя допълни, че през юни РИОСВ – Пазарджик е реагирала на сигнали на граждани за намерена малка сова със счупено крило в центъра на село Звъничево и за умрял щъркел в гнездо на електрически стълб – до трансформатор, по пътя между селата Черногорово и Росен. „Проверките установиха, че птицата със счупено крило е млада сова, паднала от гнездото. Изпратена е за лечение в Спасителния център за диви животни в град Стара Загора. Проверката на щъркеловото гнездо, извършена от екип на електроразпределителното дружество, не установи умрял бял щъркел в него“, каза също Чочева.

Бъдещи еколози се запознаха с предизвикателствата в работата на РОСВ Бургас

Студенти от специалност “Екологично право“ посетиха Регионалната инспекция по околната среда и водите в Бургас. Експерти, р...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално