Спрените линии на БДЖ може и да бъдат върнати

23173
Спрените линии на БДЖ може и да бъдат върнати
Снимка: БГНЕС

Препоръчва се спирането на по-нататъшното редуциране на влакове до стратегия за оздравяване на БДЖ. Това решиха депутатите от Комисията по транспорт, информационни технологии и съобщенията след продължило повече от 3 часа заседание.

Около три точки се обединиха народните представители. Като първа точка комисията препоръчва на изпълнителния директор на БДЖ да отмени заповедта за спиране на 38 пътнически влакове от 12 януари 2015 г. За момента те няма да бъдат пуснати отново, защото за това се изисква технологично време.

Недоволството от спирането на влакове може да ескалира до национална стачка

В 14.30 утре (14 януари) ще се проведе извънредно заседание на Комисията по транспорт, информационни технологии и съобщенията в парламе...

Като втора точка се предвижда капиталовият трансфер на БДЖ да се прехвърли към субсидията. Препоръчва се спирането по-нататъшното редуциране на влакове до приемане на стратегия за оздравяване на БДЖ, информира агенция "Фокус".

Според участвалите в заседанието документът е откупил на жп превозвача още няколко месеца. В него е записано още, че министърът на финансите Владислав Горанов трябва да разпише връщане на съкратените 40 млн. лв. от субсидията на БДЖ. С тези пари трябва да се плащат задължения на дружество.

Освен това беше решено, че с 4 месеца се отлага спирането на нови линии от 1 февруари. Тази мярка ще остане в сила, докато не се приеме стратегически документ за развитие на БДЖ, информира БНТ. Желанието и на МТИТС, и на превозвача е насоките да са готови до средата на февруари.

В петък трябва да се проведе среща между министрите на финансите Владислав Горанов и на транспорта Ивайло Московски. На нея трябва да се обсъди възстановяването на намалените 40 млн. лв.

С подписки и викове "оставка" беше посрещнато спирането на влакове

В деня, в който БДЖ спря десетки влакове, граждани и железничари от цялата страна започнаха протести. Служителите на превозвача се опас...

 

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Пазарджик