В Пазарджик решават за ромските сватби

14529
В Пазарджик решават за ромските сватби
Снимка: БГНЕС

Проблемът в Пазрджик не са само ромските сватби, а всички тържества, които правят ромите. Причината – децибелите са в пъти над допустимото, казват жители на Пазарджик, като визират квартал „Ябълките”.

Днес, на заседание на Общинския съвет, което започва в 14:00, ще бъде гласувана нова наредба по въпроса. През февруари е имало опит да бъде прокарана наредба, но тогава не са стигнали гласовете. Сега е внесен същият текст, но вече с поправки след последния път. Очакванията на вносителите са този път наредбата да мине.

В Пазарджик ще протестират срещу ромските сватби

Протест срещу ромските сватби ще се проведе днес в Пазарджик. Протестът е организиран от граждански инициативен комитет "Ред и спокойс...

Оказва се, че за всяко тържество на открито кметът издава разрешително, което струва между 60 и 90 лева. Когато има такова разрешително, полицията дори не може да се намеси.

Нямам нищо против празненствата, но не и когато не мога да си почина, заяви една от протестиращите жени. А инициаторът на протеста Димитър Димитров каза пред Нова телевизия, че иска Общинският съвет на Пазарджик да защити правото на гражданите на спокойствие. Според него звуците, които идват от април до ноември от ромската махала, са като ядрен взрив.

Ромите пък обясняват, че не пречат на никого, но една жена заяви, че е била глобявана за шум – с 50 лева.

 

Хората излизат на бунт заради свлачищата

Граждани от Асеновград заплашват, че ще излязат на бунт заради свлачищата, които продължават да затрупват пътищата и заплашват домовете...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Пазарджик