X
 
 

2 281 души ще бъдат наети в Плевенско, показва проучване сред работодатели

676 0
photo of 2 281 души ще бъдат наети в Плевенско, показва проучване сред работодатели
Снимка: iStock/Guliver
2 281 души ще бъдат бъдат наети на работа в Плевенска област през следващите 12 месеца. Това показва анкета, направена сред 157 работодатели от различни браншове, съобщиха от областната управа.

Най-търсени ще бъдат учителите – според анкетата 349 преподаватели ще имат шанс да си намерят работа. На второ място са автобусните шофьори – необходими ще са 242-ма души. След тях са водачите на селскостопански машини – 199 души. Най-слабо ще е търсенето на строителни инженери – 20 души, на мотокаристи – 20 души, и на оператори на металорежещи машини – 20 души.

Изследването показало още, че 82,7 на сто от анкетираните работодатели държат най-много на самоконтрола и на дисциплината на своите служители. 17,2 на сто от тях са посочили, че ще си търсят нов персонал в следващите 6 месеца.

Обобщената информация от анкетирането ще се използва за определяне на по-нататъшните приоритети на областната политика по насърчаване на заетостта и в сферата на образованието и обучението.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
Дневен хороскоп за 22 ноември

Овен Днес ще ви се случи нещо хубаво. Не го търсете и не го дебнете, за да не се уплаши и да не избяга. Телец През този ден може да се решите да признаете...

Последно в Актуално