X
 
 

Георг Спартански предлага общинската администрация на Плевен да се намали с 51 щата

10034 0
Георг Спартански предлага общинската администрация на Плевен да се намали с 51 щата
Снимка: община Плевен
Общинската администрация на Плевен да се намали с 51 щата и нейната структура да се оптимизира. Това ще предложи плевенският градоначалник Георг Спартански на заседанието на местния парламент на 19 декември.

В материалите за предстоящата сесия на Общинския съвет той пояснява, че основната цел на предложената актуализация на структурата е да се подобри управлението и да се повиши ефективността на общинската администрация. Това ще стане чрез намаляване на общата й численост и преструктуриране на административните звена според тяхната компетентност.

Висши духовници от България, Русия и Украйна отслужиха панихида за загиналите за свободата на Плевен

Висши духовници от България, Русия и Украйна отслужиха заедно в Плевен днес, 10 декември, панихида за загиналите за освобождението на г...

Сега общинската администрация на Плевен има 10 дирекции, 27 отдела, 4 сектора и 3 звена, кметства и населени места. Общата й численост е 490,5 щатни бройки, като в това число влизат 81,5 щатни бройки администрация в кметства и населени места.

Георг Спартански предлага общинската администрация да е с трима ресорни заместник-кметове, 11 дирекции, 29 отдела и 2 сектора с общо 358 щатни бройки и още 81,5 щата администрация в кметства и населени места. Общата численост на администрацията да бъде 439,5 щата – с 10,39 на сто по-малко от сега.

„Така предложената структура ще даде възможност за подобряване на административното обслужване на гражданите, контрола и ще бъде приложен принципът на субординация на всички звена“, пояснява Георг Спартански.

 

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители