X
 
 

Неприетият бюджет на Плевен се превръща в сложен казус

5180 4
Неприетият бюджет на Плевен се превръща в сложен казус
Снимка: actualno.com/Ангел Атанасов
Неприетият проект за бюджет на Община Плевен за тази година е на път да се превърне в сложен казус. Това алармираха днес общински съветници от групата на „Демократична България“ в местния парламент.

На извънредното заседание на плевенския Общински съвет в четвъртък за приемането на проектобюджета гласуваха 13 общински съветници, а 26 техни колеги натиснаха бутона „въздържал се“. Нито един не гласува „против“, но въпреки това бюджетът на бе приет.

Според общински съветници от „Демократична България“ при тази ситуация кметът Георг Спартански не може да внесе за обсъждане и гласуване на следващата сесия на Общинския съвет – 27 февруари, същият проект за бюджет, защото той вече е бил отхвърлен. Ако трябва да се изготви нов проект на бюджет 2020, той отново трябва да мине през предвидената от закона процедура, да бъде обсъждан публично, да мине през постоянните общински комисии и т.н.

Възможният вариант е на следващата сесия председателят на Общинския съвет Мартин Митев да внесе предложение за отмяна на решението, с което се отхвърля проекта за бюджет 2020. След това кметът Георг Спартански да внесе отново проектобюджета за ново обсъждане и гласуване, коментират юристи.

„За мен е странно това решение, с което бе отхвърлен проектобюджетът. По време на дебатите нямаше прекалено силен натиск, нямаше искания за корекция на бюджета в една или друга посока. Когато не се приеме един бюджет, бедата не е за кмета, а по-скоро за града. Ще могат да се ползват само една дванайста от разходите по миналогодишния бюджет, но само за най-необходимите дейности“, коментира общинският съветник от „Демократична България“ Христо Таслаков.

Actualno.com

Етикети:

 • Коце попа 2 Коце попа преди 1 седмица Профил на трол?
  Кой този Бойо ще е общински съветника та той се занимаваше навремето със наркотици двамата с Белгиеца баха най оборотните.Пази боже какви хора влазоха във власта
 • Онче бонче 2.1 Онче бонче преди 1 седмица Профил на трол?
  Момче-Брстенче,измамник в схеми! Майсторче беше на кредитите, и на баща си оправи един, както се казва по делата ще ги познаете! Общински е станал да лапа, то се знае. Живи здрави Плевенчани. Да ви е честит и Спартански, той ще ви оправи като Зелено😆горски. Жална ви майка
  : 0 !
 • Онче бонче 2.2 Онче бонче преди 1 седмица Профил на трол?
  Бойче е майстор на схемите. Ще станат приятели със Спартански скоро. Той е още по голям, нали се е учил от Зелено😆горски. Да са ви честити тези схемаджии. Жална ви майка Плевенчани
  : 0 !
 • Асен 1 Асен преди 1 седмица Профил на трол?
  Поредните евтини инсинуации на Демократична България – това е и цялата дейност, с която могат да се похвалят.
Последно в Актуално