Осигуриха половин милион лева за хората в неравностойно положение от Червен бряг

2481
Осигуриха половин милион лева за хората в неравностойно положение от Червен бряг
Снимка: Thinkstock

Община Червен бряг спечели нов проект на стойност 499 774 лв. по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси 2014-2020". Проектът „Достоен и независим живот в общността" ще бъде финансиран по процедура за директно предоставяне на безвъзмездна помощ „Независим живот", уточниха от пресцентъра на Община Червен бряг.

Проектът предвижда да бъдат обхванати 192 лица от целевите групи - хора с увреждания и техните семейства и хора над 65 г. с ограничения или в невъзможност за самообслужване, както и лицата, които ползват услуги по процедура "Нови алтернативи" /за територията на община Червен бряг това са общо 102 потребители/.

Дончев е оптимист, че ще усвоим 90% от европарите

Вярвам, че ще приключим стария програмен период с над 90% плащания. Това каза Томислав Дончев, зам.-министър председател и министър по ...

След приключване на дейностите по тази процедура, хората ще бъдат включени в дейностите по настоящата, след извършване на нова индивидуална оценка на потребностите, информира Дарик нюз.

Новият проект е синхронизиран с Визията на Община Червен бряг за социалните услуги, а именно, че това са дейности, които подпомагат и разширяват възможностите на хората от целевите групи да развиват своята независимост и да водят самостоятелен начин на живот и да упражняват правата си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Плевен