Велоалеите в Плевен си остават проблем

11090
Велоалеите в Плевен си остават проблем
Снимка: Facebook страница "Плевен днес"

В Плевен изглежда няма отърване от недомислените велоалеи. След като уж част от прекараните с жълта боя велопътища в центъра на града изчезнаха, вече се появяват нови на недопустими места, оплакват се хора във Facebook.

"Нали старият кмет беше виновен, сега има нов (бел. ред. - Георг Спартански от Реформаторския блок), а работата е същата. Ще продължават да боядисват, а после новият кмет ще ходи след тях с пароструйката ли", написа един от първите, пуснал кадри в социалната мрежа, информира в. "Сега".

Безумни велоалеи се появиха и в София

Безумни и опасни велоалеи се появиха в квартал "Красна поляна" в София на бул. "Никола Мушанов", предаде Нова телевизия. Според жител ...

В средата на октомври предишната общинска администрация в града прокара нетрайни линии из целия град, обявявайки, че това е проект на общинското предприятие "Градски транспорт". Стореното накара Георг Спартански, който по това време бе претендент за стола на бившия градоначалник Димитър Стойков от ГЕРБ, да свика извънредна пресконференция. Той съобщи, че за блажна боя, която е започнала да се изтрива още след първия дъжд, Плевен е дал около 800 000 лв. Той се възмути, че "омазването на Плевен с жълта боя е подигравка с достойнството на плевенчани", и призова съгражданите си да гласуват за него, за да поправи делата на Стойков. След загубата във втория кръг премиерът Бойко Борисов също призна, че с проекти като този за велоалеите в Плевен партията му е нямало как да спечели нов мандат. И допълни, че самият той също не би гласувал за Стойков, след като е видял за какво са пръснати пари на общината.

Пред Нова телевизия Спартански обясни, че велоалеите са част от интегриран проект за транспорта - финансиран с европари. В центъра на Плевен е направено препроектиране, но това не е възможно навсякъде. Проектът за градския транспорт е за 18 млн. лева, като за ненаправата на велоалеите би имало санкция с 4 млн. лева. Дайте да усвоим едни пари, а дали проектите ще са с практическа стойност, няма значение, обрисува нещата кметът на Плевен. Проектът е договорен от предишния градоначалник - Димитър Стойков, от ГЕРБ. Спартански добави, че след приключването на проекта ще се мисли как да се препроектират велоалеите. Той потвърди и, че за велоалеите в центъра са отишли 750 000 лева.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Плевен