Възможно е повишение в нивата на реките от Дунавски регион

3039
Възможно е повишение в нивата на реките от Дунавски регион
Снимка: БГНЕС

В района на Дунавски басейн днес и утре са възможни повишения на водните нива в следствие на прогнозираните валежи на реките: Тимок, Видбол, Арчар, Лом, Огоста, Искър, Вит, Осъм, Янтра, съобщават от „Басейнова дирекция“ в Плевен.

На 23.10 се възможни повишения и на водните нива на р. Руесенски Лом и Добруджанските реки. Моделът за водосбора на р. Искър прогнозира, че водните количества на 21, 22 и 23.10 ще са около и над средната многогодишна стойност. От утре ще започне покачване на водните нива на реките във водосбора, допълва Topnovini.bg.

Обилният дъжд вдига нивото на реките

Повишение на нивата на реките се очакват у нас след валежите през последните дни, предаде БГНЕС. Очаква се водните нива по река Марица...

По-значително покачване на водните нива ще има на реките във водосбора над яз. „Панчарево“. Водните количества ще бъдат под прага за внимание. Моделът за водосбора на р. Янтра прогнозира, че на 21, 21 и 23.10 водните количества ще са около и над средната многогодишна стойност, но под прага за внимание.

Моделът за водосбора на р. Русенски Лом прогнозира, че в долното течение на реката на 21, 22, 23 водното количество ще бъде около и под средно многогодишната стойност, а на 24.10 – над нея. През следващите 3-4 дни се очакват повишения на нивата, като по-значителни ще са на 23.10 в горните части на водосбора, а на 24.10 в долните части. Водните количества ще бъдат под прага за внимание.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Плевен