40 бездомници чакат за настаняване в приют в Пловдив

26381
40 бездомници чакат за настаняване в приют в Пловдив
Снимка: бгнес

40 бездомници чакат за настаняване в приют в Пловдив. Информацията съобщи Надя Танева, директор на Социално подпомагане в Пловдив.

От тях има хора, които са буквално на улицата и такива, които все още имат друга алтернатива. Най-спешните са настанени в приюта, който е с капацитет до 10 души, но в студените зимни месеци, когато ситуацията е кризисна, там могат да се настанят двойно повече хора. Тези, които могат да бъдат изведени от приюта в алтернативна услуга, се извеждат. На тяхно място се настаняват такива, които са без лични карти, без доходи и близки. Бездомниците са подредени в списък по приоритет. Засега е гарантирано, че няма да има хора, които да останат на улицата, увери Танева.

Продължава черната серия от катастрофи в Пловдив

Челен сблъсък между две коли на пътя Пловдив - Карлово до село Труд прати двама души, мъж и жена, в тежко състояние в болница, съобщи Б...

Днес в телефонен разговор общината е гарантирала, че ще поеме дофинансирането на услугата в приюта за още 10 места, информира Радио "Фокус".

И тази година се обмислят варианти за търсене на още помещения за бездомниците в най-студените дни, като това в изтрезвителя или в болнични центрове. По този повод в общината е имало среща между заинтересованите страни и полицията. Утре ще се проведе втора среща с представители на Социално подпомагане за дорешаването на въпроса. Извършва се обход на местата, обитавани от бездомниците.

В социалната служба се води списък с натрупване, от който е видно, че досега е работено с около 170 бездомници в Пловдив. Те са минали през приюта, но някои от тях са изпратени при близките им, други са преместени в други социални домове. Има и още една група бездомници от около 10-15 души, които не желаят да бъдат настанявани в приют дори в най-мразовитите дни, подчерта Надя Танева. Най-новият такъв случай е от днес. Жена, която обитава района на Хлебозавода в ж.к. „Тракия”, е отказала категорично да бъде приета в приют, тъй като се чувствала прекрасно там, където е.

Снимка: Архив

Апаши тормозят Пловдив и околността

И по празниците крадците в Пловдивско не мируват. 38-годишен пловдивчанин остана без телевизор, фотоапарат, лаптоп, златни накити и со...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com