АБВ - Пловдив внася пакет от законодателни инициативи в икономиката

10023
АБВ - Пловдив внася пакет от законодателни инициативи в икономиката

Пакет от законодателни инициативи в сферата на икономиката внася във вторник пред ръководството на ПГ на АБВ ген. Валентин Петров.

Инициативите са предложени и разработени от екипа на АБВ, експерти и представители на неправителствените организации в Пловдив и региона. Това стана ясно на пресконференция под тепетата днес, дадена от зам.-председателят на ПП АБВ Румен Петков и пловдивските представители ген. Валентин Петров, Владимир Маринов и Лениела Антонова. Преди това представители на структурите от града и областта проведоха свое работно съвещание. Едната част от предложенията формулира определен тип политики за облекчаване на бизнеса и инвестиционната среда, а другата е съсредоточена върху гарантиране развитието на малкия и среден бизнес.

Първанов обяви: АБВ официално иска да не се месим в Украйна

Парламентарната група на АБВ ще поиска България да не се намесва по никакъв начин в събитията в Украйна. Това обяви лидерът на партията...

Влизаме в етап на подготовка за местните избори, посочи като втори приоритет за работата на структурите на АБВ Румен Петков. По думите му целта е АБВ да издигне собствени кандидати за кметове в голяма част от общините или да подкрепи в някои случаи независими кандидати, когато тава дума за хора с отчетливо обществено присъствие.

Румен Петков бе категоричен, че АБВ ще предложи ясна програма за местните избори, която хората да чуят и разберат, и няма да повтаря досегашната порочна практика да се предлагат дълги трактати, които никой не чете, дори собствените им автори. Има три основни стълба, върху които да изградим работата си. На първо място са ангажиментите към органите за местно самоуправление в национален мащаб, които включват стабилни общински бюджети, разширяване възможностите общините сами да формират собствени приходи, както и национална програма, която да позволи както сближаването на регионите,  така и специфичното им развитие", посочи Румен Петков.

Над 1400 са членовете на АБВ в Пловдив. По повод журналистически въпрос кои са лицата на АБВ в Пловдив, какви структури има партията в града на тепетата  и кой ги изгражда, ген. Валентин Петров посочи, че са проведени всичките шест районни конференции в Пловдив. Има ясно разписани правила и структурирането върви по тях. Ако има някой, който прави нещо извън тези правила - това е самодейност", посочи ген. Петров.  

 

Поведението на АБВ е "Хем със мен си, хем до мен си, хем си, хем не си."

Това заяви лидерът на ПЕС Сергей Станишев, като допълни, че партията на Георги Първанов е една брошка на ревера на премиера Борисов, ко...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com