X
 
 

Борисов наредил да махнат зам.-кмета на Пловдив, защото се държал зле

8233 1
photo of Борисов наредил да махнат зам.-кмета на Пловдив, защото се държал зле
Снимка: Веселина Божилова/Actualno.com
Зам.-кметът по строителството и общинската собственост в Пловдив Димитър Кацарски е бил отстранен по разпореждане на премиера Бойко Борисов. Това потвърди самият премиер пред "24 часа".

"Сигналът срещу зам.-кмета по строителството и общинската собственост в Пловдив Димитър Кацарски беше изпратен до мен. Веднага наредих да бъде махнат този зам.-кмет, не може по този начин да се тормозят гражданите", обясни Борисов. Той бе категоричен, че при всеки подобен сигнал ще бъде безкомпромисен.

Иван Тотев уволни един от зам.-кметовете си

Дясната ръка на пловдивския кмет инж. Димитър Кацарски от днес е вън от общината, стана ясно от заповед на кмета Тотев, с която той е у...

Премиерът разкри, че жалбата срещу зам.-кмета е заради прекомерно забавени преписки.

Борисов уточни, че по случая "Кацарски" е нямало извършено престъпление, т.е. не става въпрос за искани пари. "Но по начина, по който се отнасят с хората, е непростимо. Не съм избрал кметове от ГЕРБ, за да се държат така с гражданите. Като бави преписки - да отива да си гледа плажа, а да остави на друг да върши работа", каза премиерът по адрес на Кацарски.

Зам.-кметът отговаряше за общинските имоти и е във всички сделки с тях, в обществените поръчки, свързани със строителни обекти и ремонти. Той е считан за дясна ръка на Тотев и заема поста от 2011 г. Задълженията му се поемат от главния инженер на общината Йордан Калев.

Заедно с кмета Иван Тотев, инж. Кацарски беше разследван от спецпрокуратурата по обвинение за нарушения на процедурата за възлагане на обществена поръчка за строеж на зоопарка. По документите личи, че именно той е провеждал поръчката, която, според държавното обвинение, е надхвърлила допустимата цена с около 800 000 лв.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 1 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
3-те зодии, които НЕ прощават

Има хора, които не прощават и вечно помнят хората и действията им, които са ги обидили или наранили. Тези хора определено могат да бъдат наречени...