Бутат 30 незаконни постройки в Столипиново, измиха квартала с шампоан

632
Бутат 30 незаконни постройки в Столипиново, измиха квартала с шампоан
Снимка: БГНЕС

30 незаконни постройки и една опасна къща ще бъдат премахнати в пловдивския квартал Столипиново, съобщи кметът на район „Източен“ Николай Чунчуков.

Става въпрос за павилиони и гаражи на ул. „Батак“, за които има вече издадени заповеди. Къщата, която ще бъде съборена, е общинска и има опасност да се срути. Тя се намира на ул. „Ландос“ и е необитаема, като преди се е ползвала се е от читалище в района, информира "Дарик нюз".

Пловдивската община си взима скандален имот от Столипиново, прави го място за култура

Община Пловдив си е върнала имота в "Столипиново" на улица "Елба" 10, който беше скандално отдаден на бившия общински съветник от ДПС Д...

Проблемът с незаконните постройки в квартала е от години. Въпреки общинските забрани, непрекъснато се появяват на различни места без разрешение, коментира кметът на „Източен“.

„Само вчера сме издали още две заповеди. С новите общият брой на премахнатите незаконни постройки в района от началото на годината става 60“, допълни Чунчуков.

Стартира и поредната инициатива за хигиенизирането на района. С шампоан с мирис на теменужки служители на ОП „Чистота“ измиха една от главните улици на Столипиново. Акцията ще се провежда всеки понеделник, заяви от своя страна шефът на общинската почистваща фирма Иван Стоянов.

В квартала ежедневно се идвършва и дезинфекциране на съдовете за смет на местата, където се образуват нерегламентираните 8 на брой сметища. Големите камиони на предприятието извозват непрекъснато отпадъците, струпани около кошовете за смет.

Община Пловдив започва нова акция срещу незаконните постройки в квартал "Столипиново"

Близо 80 заповеди за премахване на временно преместваеми съоръжения са издадени в пловдивския квартал "Столипиново", съобщи кметът на р...

За да се научат да изхвърлят както трябва боклука си, на жителите на района ще бъдат раздадени 300 чувала, ще бъдат поставени и още 50 съда, разказа още Стоянов.

Целият квартал се мие по график.

Снимка: Архив

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com