Д-р Невен Енчев няма да се кандидатира за кмет засега

15487
Д-р Невен Енчев няма да се кандидатира за кмет засега

Няма да влизам в политиката засега, заяви мениджърът на болница „Медлайн” д-р Невен Енчев, опровергавайки слуховете, че иска да стане кмет на Пловдив. Председателят на фондация „Качество на живот“ направи своето изявление малко, след като лично участва в раздаването на топлия обяд на нуждаещите се, който се организира по негова инициатива всеки петък пред лечебното заведение. По думите му темата за неговото кандидатиране за кмет е приключена, но остава отворена за общински съветник. 

Всички ние сме в политиката, защото животът, здравето и работата ни зависят от различните политики в нашата държава, заяви д-р Енчев. Точно тези теми обсъди с лидера на ДСБ Радан Кънев днес в Пловдив мениджърът. Подкрепям Реформаторския  блок, защото е носител на новото и позитивното, заяви д-р Енчев. Според него политическата сила има много идеи за реформи, има и воля да ги осъществи. Той обаче няма да участва в новия бизнес клуб на РБ, защото е член на Гражданския съвет към блока, но ще го подпомага всячески.

Д-р Невен Енчев и фондация „Качество на живот” с благотворителна акция в Деня на доброто

Мениджърът на болниците „Медлайн” и „Централ Хоспитал”  и председател на фондация „Качество на живот...

След като подчерта, че стои зад всяко дясно управление, отговори на журналистически  въпрос дали е добре Иван Тотев да спечели втори мандат за кмет така: „В бизнеса казваме, че ако нещо работи, най-добре е да не го закачаме!“ .

На този етап председателят на фондация „Качество на живот“ ще съсредоточи своите усилия в изграждане на Музея на толерантността и превръщането на Пловдив в столица на толерантността. Д-р Енчев ще продължи благотворителните инициативи за подпомагане на нуждаещите се с храна,  безплатно медицинско обслужване,  дарения за социални заведения, училища и детски градини. Основните му сили ще бъдат насочени в пряката работа – лечението на болните. Водени са разговори с преподаватели по богословие от Философско-историческия  факултет в Пловдивския университет, които от 5 март ще изпращат свои студенти в „Медлайн”, за да подкрепят тежко болни, изпаднали в униние и депресия. 

На 1 март д-р Енчев ще бъде ръкоположен за „Пазител на стените на Йерусалим” от гръкоправославния патриарх на Йерусалим Теофил Трети в храма на Божи гроб. Титлата ще му бъде дадена за заслугите в неправителствения сектор – лечение, хранене и грижи за нуждаещите се.  Д-р Невен Енчев ще е третият носител на почетното звание след бившия премиер Пламен Орешарски и бившият началник на отбраната ген. Симеон Симеонов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com