Феновете на Локомотив Пловдив избраха Димитър Илиев за футболист на годината

1009
Снимки: Actualno.com / Елин Андреев

Димитър Илиев е футболистът на годината на Локо Пловдив. Той бе избран в анкета на феновете и бе награден по време на днешната 13-а поред Черно-бяла Коледа.

Футболистът, който вкара победното попадение срещу Ботев в първия мач между двата отбора през новия сезон, получи наградата лично от легендата на Локомотив Христо Бонев – Зума. "Радвам се, че залата днес е пълна. Ввярвам, че ни очакват много хубави неща и бъдещето ни ще е добро, ако сме единни", обърна се към присъстващите Христо Бонев. Втори в анкетата остана Бирсент Карагерен, а трети е вратарят Мартин Луков. Освен наградите за футболист на годината, днес бе награден и авторът на най-красивия гол. Отличието завоюва Ален Ожболт за гола си във вратата на Витоша Бистрица.

Лудогорец с изненадваща загуба от Локомотив Пловдив в Разград

Отборът на Локомотив Пловдив записа първа победа за сезона. Тя дойде малко изненадващо, след като "смърфовете" надвиха шампиона Лудогор...

Специален гост на черно-бялата Коледа бе и героят от 2004-та година Нешко Милованович, който отбеляза гола, направил Локо шампион. В тази връзка той получи колаж на дузпата, с която „смърфовете“ победиха Славия с 3:2 и спечелиха титлата за пръв път в своята история кръг преди края.

Стотици привърженици на Локо изпълниха до краен предел залата в Конгресния център. Черно-бялата Коледа се превърна в истински празник за малки и големи, като още в началото танцова формация „Пловдив“ вдигна сериозно градуса на настроението с изпълненията си. По време на сбирката феновете научиха малко познати факти за отбора от истинския познавач на историята на Локомотив Ангел Ангелов.

ЦСКА победи Локомотив Пловдив

Отборът на ЦСКА започна с победа новия сезон в Първа лига. Играчите на Нестор Ел Маестро спечелиха на "Българска армия" с 2:0 срещу тим...

Не бяха забравени и талантите от детско-юношеската школа. Момчетата от наборите 2003 и 2007 бяха отличени за постиженията си през годината. Наградите получиха техните треньорите Даниел Димитров и Аян Садъков младши, като неговата награда прие настоящия треньор на набора Николай Греков. С индивидуален приз бе отличен и Слави Грозев от набор 2006.

Феновете също заемаха централно място по време на церемонията. Основателите на първия в страната фенклуб Георги Момчилов и д-р Борис Джурджев разказаха за трудностите, с които са се сблъскали през годините, като призоваха феновете винаги да подкрепят отбора. Награди имаше и за всички фенски фракции и техните лидери. Не бяха подминати и привържениците, които си отидоха от този свят през 2018-та година. Те бяха изпратени на крака с аплодисменти от присъстващите.

Черно-бялата Коледа по традиция се проведе броени дни преди Рождество Христово. Освен че избират най-добрите през годината, събитието е повод за феновете да се съберат и да направят равносметка на отиващата си година.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com