Големи порои и наводнения в Пловдив и Пазарджик

22031
Големи порои и наводнения в Пловдив и Пазарджик
Снимка: Божилова

Силни дъждове с гръмотевици се изляха в Пловдив и Пазарджик. В града под тепетата валя градушка колкото грахово зърно, като един от най-потърпевшите бе квартал "Кючюк Париж", съобщиха пред в. "24 часа" живеещи там.

В квартала се е излял обилен дъжд, придружен със светкавици и гръмотевици. Огромни локви са се образували по централния булевард "Ал.Стамболийски". Шофьорите се надяват да не завали едра градушка, която би навредила на автомобилите им.

Живеещи в квартал "Тракия" също съобщиха, че и при тях вали пороен дъжд. Под вода са и улиците в квартал "Христо Смирненски". Жители съобщиха, че тротоарите буквално са изчезнали. "Всичко е вода от край докрай", казват обитателите на квартала.В центъра на Пловдив също вали дъжд, придружен със силен вятър.

Основни булеварди в града са засегнати от поройните дъждове, пътни полицаи пренасочват движението. Подадени са сигнали за множество закъсали коли в града.

Едни от най-засегнатите от водата са основни булеварди – „Васил Априлов“, Цариградско шосе, п. в. „Скобелева майка“ и др.

Пороят причини много щети в Пловдив, валежите продължават

Точно 27 минути продължи първият проливен дъжд, придружен с градушка в Пловдив след 14 часа, който причини много наводнения в града. Ко...

Екипи на пожарната работят по отводняването им, а екипи на „Пътна полиция“ пренасочват автомобилите по други пътища. Няма данни за пострадали и бедстващи хора.

Подобно е положението и в Пазарджик, където валя обилен порой, придружен с гръмотевици. На различни места в града има много закъсали автомобили, наводнени частни и обществени сгради.

До 40 см са завиряванията по централните улици и кръстовища, а на кръговите кръстовища при КАТ в посока Пловдив и при моста над река Марица в посока Белово и Пещера нивото на водата надхвърля половин метър. Автомобилите се движат изключително трудно, на аварийни светлини. Част от тях са аварирали встрани от платната. На ул. "Стефан Караджа" има няколко закъсали коли, които допълнително затрудняват придвижването в района, предава Агенция "Фокус".

Пороят продължи около час, като и в момента в Пазарджик вали, но не толкова интензивно. Няма данни за пострадали хора. Към момента от институциите няма официална информация за нанесените щети от пороя. Не е ясно и какво количество дъжд е паднало в района.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПЛОВДИВ:

Кметът на Пловдив посрещна шампионките от волейболен клуб „Марица“

Програма на община Пловдив за Великденските празници

Пиян шофьор прегази с джипа си жена на паркинг в Пловдив

Инцидент или насилие: Дете е със счупени зъби след посещение в детски център

Електрохолд отвори първия си клиентски център в Пловдив

Кметът на Пловдив глобен за мръсния въздух, предстои дело в Страсбург

Кална вода тече от чешмите на хората в Брестовица

Кметът на Пловдив се срещна с децата от „Арт Войс Център“

Изготвят Пътна карта на сроковете на ремонтите около „Модър-Царевец“ в Пловдив

Стотици мъртви риби изплуваха в Гребната база в Пловдив (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com