Иван Тотев: Който и да е кандидат за кмет от ГЕРБ, ние всички ще работим за него

4574
Иван Тотев: Който и да е кандидат за кмет от ГЕРБ, ние всички ще работим за него
Снимка: Actualno.com / Елин Андреев

"Разделихме се по най-добрия начин с Димитър Кацарски и мога да кажа, че имаме прекрасни отношения. Пожелавам успех в новите начинания, с които ще се занимава, но някой път така е в живота". Така кметът на Пловдив Иван Тотев коментира смяната на заместник-кмета, оповестена вчера.

"Димитър Кацарски е рекордьор. Поне аз не познавам някой, който да е изкарал на това място повече от него. Не очаквайте някакви неща от кухнята, ние сме като едно семейство. Няма една конкретна причина, може би смяната съвпада с един такъв предизборен период. Конспирация няма, просто мандатът свършва и може би в тези три месеца, ще е по-добре да има нов заместник-кмет", категоричен бе кметът на Пловдив.

Иван Тотев уволни един от зам.-кметовете си

Дясната ръка на пловдивския кмет инж. Димитър Кацарски от днес е вън от общината, стана ясно от заповед на кмета Тотев, с която той е у...

"Не търсете под вола теле. Жалби има и срещу мен, и срещу останалите районни кметове. Когато се работи в град като Пловдив, винаги има недоволни хора. Човекът си има негов път в живота", допълни той. По думите на Иван Тотев на поста трябва да има експертна фигура, а не партийно назначение. "Макар че беше член на ГЕРБ, Димитър Кацарски беше експерт. Имайте предвид, че преди това той беше в РДНСК, има огромен опит като строителен инженер", припомни той. Иван Тотев потвърди, че досегашният главен инженер на община Пловдив Йордан Калев ще заема поста на сменения Кацарски и ще бъде заместник-кмет в оставащите три месеца.

Иван Тотев коментира и предстоящите местни избори. "Нямайте никакво съмнение, че моето желание е ГЕРБ да управлява в Пловдив. Мога спокойно да твърдя, че през предишните два мандата се видя едно огромно израстване на града. Дали това израстване се свързва с моята конкретна личност или с някой друг, няма никакво значение. Важното е, че по време на управлението на ГЕРБ, Пловдив направи огромни крачки в развитието си“, заяви Тотев. Той даде за пример изминалия уикенд, когато в зала Колодрума се състоя заключителният етап от Лигата на нациите по волейбол, преминал при огромна посещаемост.

„Нямам никакво съмнение, че моята задача е община Пловдив да продължи това устойчиво развитие. Защо смятате, че ако има примерно нов кмет, всичко ще изчезне и ще се започне наново. Не, трябва да има приемственост“, категоричен бе той.

Иван Тотев коментира и евентуалната кандидатура за кмет на Пловдив на сегашния областен управител Здравко Димитров. „Аз смятам, че господин Димитров би бил прекрасен кмет, защо смятате, че има някаква интрига между нас? Който и да е от ГЕРБ, ние ще работим всички за него. Ние всички сме заедно и носим отговорността за това Пловдив да върви напред“, категоричен бе Иван Тотев. „Ще има промени сред общинските съветници. Може би ще има промени и сред районните кметове. За нас важното е да имаме кмет от ГЕРБ, най-много районни кметове и най-много общински съветници“, допълни той. Иван Тотев уточни, че очаква кандидатът за кмет на ГЕРБ да бъде обявен официално през втората половина на август.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПЛОВДИВ:

Кметът на Пловдив посрещна шампионките от волейболен клуб „Марица“

Програма на община Пловдив за Великденските празници

Пиян шофьор прегази с джипа си жена на паркинг в Пловдив

Инцидент или насилие: Дете е със счупени зъби след посещение в детски център

Електрохолд отвори първия си клиентски център в Пловдив

Кметът на Пловдив глобен за мръсния въздух, предстои дело в Страсбург

Кална вода тече от чешмите на хората в Брестовица

Кметът на Пловдив се срещна с децата от „Арт Войс Център“

Изготвят Пътна карта на сроковете на ремонтите около „Модър-Царевец“ в Пловдив

Стотици мъртви риби изплуваха в Гребната база в Пловдив (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com