X
 
 

Иван Тотев: Който и да е кандидат за кмет от ГЕРБ, ние всички ще работим за него

1615 0
photo of Иван Тотев: Който и да е кандидат за кмет от ГЕРБ, ние всички ще работим за него
Снимка: Actualno.com / Елин Андреев
"Разделихме се по най-добрия начин с Димитър Кацарски и мога да кажа, че имаме прекрасни отношения. Пожелавам успех в новите начинания, с които ще се занимава, но някой път така е в живота". Така кметът на Пловдив Иван Тотев коментира смяната на заместник-кмета, оповестена вчера.

"Димитър Кацарски е рекордьор. Поне аз не познавам някой, който да е изкарал на това място повече от него. Не очаквайте някакви неща от кухнята, ние сме като едно семейство. Няма една конкретна причина, може би смяната съвпада с един такъв предизборен период. Конспирация няма, просто мандатът свършва и може би в тези три месеца, ще е по-добре да има нов заместник-кмет", категоричен бе кметът на Пловдив.

Иван Тотев уволни един от зам.-кметовете си

Дясната ръка на пловдивския кмет инж. Димитър Кацарски от днес е вън от общината, стана ясно от заповед на кмета Тотев, с която той е у...

"Не търсете под вола теле. Жалби има и срещу мен, и срещу останалите районни кметове. Когато се работи в град като Пловдив, винаги има недоволни хора. Човекът си има негов път в живота", допълни той. По думите на Иван Тотев на поста трябва да има експертна фигура, а не партийно назначение. "Макар че беше член на ГЕРБ, Димитър Кацарски беше експерт. Имайте предвид, че преди това той беше в РДНСК, има огромен опит като строителен инженер", припомни той. Иван Тотев потвърди, че досегашният главен инженер на община Пловдив Йордан Калев ще заема поста на сменения Кацарски и ще бъде заместник-кмет в оставащите три месеца.

Иван Тотев коментира и предстоящите местни избори. "Нямайте никакво съмнение, че моето желание е ГЕРБ да управлява в Пловдив. Мога спокойно да твърдя, че през предишните два мандата се видя едно огромно израстване на града. Дали това израстване се свързва с моята конкретна личност или с някой друг, няма никакво значение. Важното е, че по време на управлението на ГЕРБ, Пловдив направи огромни крачки в развитието си“, заяви Тотев. Той даде за пример изминалия уикенд, когато в зала Колодрума се състоя заключителният етап от Лигата на нациите по волейбол, преминал при огромна посещаемост.

„Нямам никакво съмнение, че моята задача е община Пловдив да продължи това устойчиво развитие. Защо смятате, че ако има примерно нов кмет, всичко ще изчезне и ще се започне наново. Не, трябва да има приемственост“, категоричен бе той.

Иван Тотев коментира и евентуалната кандидатура за кмет на Пловдив на сегашния областен управител Здравко Димитров. „Аз смятам, че господин Димитров би бил прекрасен кмет, защо смятате, че има някаква интрига между нас? Който и да е от ГЕРБ, ние ще работим всички за него. Ние всички сме заедно и носим отговорността за това Пловдив да върви напред“, категоричен бе Иван Тотев. „Ще има промени сред общинските съветници. Може би ще има промени и сред районните кметове. За нас важното е да имаме кмет от ГЕРБ, най-много районни кметове и най-много общински съветници“, допълни той. Иван Тотев уточни, че очаква кандидатът за кмет на ГЕРБ да бъде обявен официално през втората половина на август.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
3-те зодии, които НЕ прощават

Има хора, които не прощават и вечно помнят хората и действията им, които са ги обидили или наранили. Тези хора определено могат да бъдат наречени...