Кмет глобява с 50 лева хората, които чоплят семки в парка

3855
Кмет глобява с 50 лева хората, които чоплят семки в парка
Снимка: Pixabay

Управата на пловдивския район "Тракия" е въвела глоба за люпене на семки в парка "Лаута", съобщиха Би Ти Ви и "Нова телевизия". От местното кметство смятат, че това е единственият начин да се опазят алеите чисти.

Информация за глобата се дава от поставени пред част от пейките надписи с червена боя. Те гласят, че се забранява изхвърлянето на семки и люспи извън определените за това места.

Всъщност глобата, започваща от 50 лева се налага само, ако люспите от семките се пускат на земята. С ролята на санкциониращи са натоварени служителите на общинската полиция и общинската охрана.

Домашен арест за мъжа, взел пистолета на самоубилия се бизнесмен в "Лаута"

Съдът остави под домашен арест 74-годишния бивш военен, откраднал пистолета, с който бизнесменът Данаил Божилов се самоуби в пловдивски...

Пред "Нова телевизия" кметът на район "Тракия" Костадин Димитров обяви, че плюенето на люспите от семките на земята е некултурна проява, за която трябва да се наложи глоба от минимум 50 лева. Санкцията може да скочи до 500 лева, при последващи провинения.

Би Ти Ви припомни, че преди десет години подобна глоба е въведена и в парк "Острова" в Пазарджик. Там санкцията е десет лева.

През лятото на 2012 година общината в Пловдив отново влезе в новините, но с налагането на глоба от 50 до 500 лева за пиене на бира на обществени места. Тогава, три години след приемането на самата забрана, изненадващо за пловдивчани започна налагането на санкциите.

Като аргумент се изтъкваше, че бутилките се хвърлят навсякъде, а подгонени от физиологичните нужди, хората уринирали където им падне. В началото на акцията бяха съставени 12 акта, но скоро не се чувало за глобен за подобно нарушение.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com