Кметът на Пловдив Иван Тотев: Бетонният мост ще бъде премахнат

7763
Кметът на Пловдив Иван Тотев: Бетонният мост ще бъде премахнат
Снимка: Actualno.com / Община Пловдив

Бетонният мост ще бъде премахнат. Това заяви категорично кметът на Пловдив Иван Тотев пред журналисти. През последните дни бъдещето на важното за града съоръжение стана основна тема на коментар от редица кандидати за кметове.

„Няколко пъти казах на кандидат-кметовете и се опитах да бъда полезен, включително и ги поканих ако помните да дойдат в кабинета на община Пловдив, за да си поговорим за важните проекти на града. Идеята ми беше от позицията на човек, който знае малко повече от тях, все пак 8 години съм бил кмет, да им кажа от една страна да не говорят пълни глупости пред избирателите, както с Общия устройствен план и озеленяването, така и по други проекти, за да стане ясно какво точно е в момента конкретното състояние и какво е възможно да се случи оттук нататък. За да не си фантазираме по важните теми за града, защото така създаваме нереални очаквания у пловдивчани и ги вкарваме в заблуда. За да не стане така хората, които ще спечелят изборите, но след изказани голям брой лъжи, да се чудят къде да е скрият. Един от тези важни проекти е именно Бетонният мост и аз още преди го казах много ясно – Бетонният мост ще бъде премахнат“, заяви Иван Тотев. Той бе категоричен, че в това няма никакво съмнение и няма значение кой кандидат какво говори и какво иска.

Иван Тотев уточни, че това е държавен проект, който е много над желанието на един конкретен човек, като в момента работата по него е в много напреднала фаза. „Много пъти в десетките разговори, които сме имали с НКЖИ, оттам ясно завяват, че нямат нищо против Бетонният мост да остане. Това е така и дори в момента никой няма да ви каже, че съоръжението е голяма пречка за самия проект. Тук обаче има едно голямо „но“, което не се казва. Позицията на НКЖИ винаги е била една и съща: ако искате Бетонния мост да бъде запазен, то вие трябва да си го построите. Няма съществуващо нещо в инженерните науки като повдигането на мост. Ако някой кандидат-кмет ви каже „Ще повдигна моста“, това означава, че той няма базови познания за строителство, за инфраструктурни проекти и вие би трябвало да го върнете няколко месеца назад да се подготви и пак да се яви на кандидат-кметска кампания“, категоричен бе Иван Тотев. Той допълни, че повдигане е възможно единствено ако се събори сегашния и се построи наново, което на практика означава изцяло нов мост. Кметът на Пловдив отново повтори, че в сегашния му вид мостът ще бъде съборен, след което няма пречки да се издигне нов с вече нужните отстояния.

Събарянето на една от най-важните транспортни връзки в Пловдив излезе на дневен ред покрай предвиждания пробив под Централна гара. Мащабният проект трябва да се осъществи с европейско финансиране, като се осъществява от НКЖИ. В момента Бетонният мост е една от основните връзки за живеещите в „Южен“, който по последни данни е най-многолюдният район, с останалата част на града. Именно това съоръжение поема основния поток от автомобили и без него трафикът ще бъде изключително утежнен. Другите две входно-изходни артерии са надлез „Родопи“ и Коматевския транспортен възел. Последният обаче се намира изключително ниско и при всеки проливен дъжд се налага неговото затваряне, тъй като се оказва под вода.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПЛОВДИВ:

Кметът на Пловдив се срещна с децата от „Арт Войс Център“

Изготвят Пътна карта на сроковете на ремонтите около „Модър-Царевец“ в Пловдив

Стотици мъртви риби изплуваха в Гребната база в Пловдив (ВИДЕО)

Шофьор остана без книжка, а "паяк" без номера: Проверката показа кой е прав

Суша: Олимпийският гребен канал в Пловдив не може да се напълни

Моторист е в тежко състояние след катастрофа в Пловдивско

Шофьор остана без книжка, а "паяк" без номера - отмъщение на служител на ДАИ

Пожарната на крак заради изтичане на газ в Пловдив

Криели дрогата в тайници покрай Марица: Задържаха трима дилъри в Пловдив

Спират парното в Пловдив

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com