Кои кандидати спечелиха втори тур на местния вот в Пловдив област?

3022
Кои кандидати спечелиха втори тур на местния вот в Пловдив област?
Снимка: БГНЕС

В Пловдив и 11 общини от областта се проведе втори тур на местните избори. Докато резултата за областния център Пловдив стана ясен още снощи, сутринта ЦИК излезе с окончателни резултати за местната власт в областта. 

Ето кой печели балотажите в Пловдив област

Асеновград избра досегашния кмет Христо Грудев, за когото са гласували 51.87%. Опонентът му Петко Чирпанлиев от „БСП за България“ е получил 46.05% от подкрепата на хората, като разликата им е под 1000 гласа. ОЩЕ: Пълно равенство: Няма нов кмет и след балотаж на едно място в България

Депутатът Калин Калапанков от „БСП за България“ печели местния вот в Община Брезово. Той е получил 55.68% от подкрепата на гражданите, докато опонентът му Нели Минчев от ГЕРБ има 42.30%.

Кандидатът на СДС Младен Кичев печели местния вот в Община Калояново, като за него са гласували 50.47%. Противникът му на балотажа Виктория Михайлова от „Заедно за силна община“ е получила 47.74%. ОЩЕ: "Хората не харесват кофти манджи": Николай Хаджигенов за ниската избирателна активност

Пореден мандат печели Емил Кабаиванов от Местна коалиция СДС (ГЕРБ) в Карлово. За него са гласували 49.54%. Противникът му от БСП Веска Ненчева е получила 48.56%, като разликата им е под 200 гласа.

Димитър Иванов от ПП „Обединени земеделци“ става кмет на Община Марица. Той е получил 65.34% за сметка на опонента си Виолета Христодулова от БСП, за която са гласували 31.96%.

Николай Баков от „БСП за България“ печели местния вот в Община Перущица, като за него са гласували 59.98% от хората , а за противника му Мария Витанова – Вълканова от ГЕРБ са дали гласа си 38.98%. ОЩЕ: 0,22% непреброени протоколи в София: Победата изглежда ясна, включително по райони

В Първомай отново печели кандидат на БСП в лицето на Николай Митков, за когото са гласували 70.07% от хората. Опонентът му Чавдар Здравчев от Коалиция ПП-ДБ е получил 29.05%.

Станислав Стоенчев от Местна коалиция „БСП за България“ печели вота в Община Сопот, като за него са гласували 54.71% от хората. Опонентът му Деян Дойнов от „Бъдеще за Родината“ е получил 43.99% от вота на гражданите.

В Община Стамболийски местния вот печели Петър Неделев от Алтернатива за гражданите, който е получил 59.36%. Опонент в балотажа беше досегашният кмет на Общината Георги Мараджиев от ПП ГЕРБ, за когото са гласували 39.21%. ОЩЕ: Ето кой печели балотажите в София област

В Община Съединение изборите печели Георги Руменов от БЗНС, за когото са гласували 49.38%. АтанаС Балкански от ПП ГЕРБ му диша във врата с 47.91%, но губи местния вот. 

Ива Вълчева от „БСП за България“ печели местния вот в Община Хисаря. Тя е получила 53.43% от одобрението на хората. За опонента й на балотажа Пенка Ганева от ГЕРБ са гласували 45.10% от гражданите. ОЩЕ: Политолог: БСП е лидерът на опозицията и измести "Възраждане"

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПЛОВДИВ:

Над 4900 младежи са обхванати по проект „Младежки център Пловдив - мощен фактор за местно развитие"

Наказват служителя на ДАИ, който свали номера на паяка, вдигнал колата му

Влак и камион се сблъскаха в Пловдив

Бум на кърлежите в Пловдив

Кметът на Пловдив Костадин Димитров откри обновени детски градини (СНИМКИ)

Зам.-кметът на Пловдив Пламен Панов откри конференция, посветена на “Зеления и устойчив спорт”

В центъра на Пловдив: Кола пропадна заради подпочвени води

Пловдив е домакин на Тепе Джамборе - първият по рода си спортно-културен маратон

Кметът на Пловдив посрещна шампионките от волейболен клуб „Марица“

Програма на община Пловдив за Великденските празници

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com