„ЛЕВИЦАТА!“ представи листата си в Пазарджик

3391
„ЛЕВИЦАТА!“ представи листата си в Пазарджик
Снимка: Левицата

„ЛЕВИЦАТА!“ представи листата си за предсрочните парламентарни избори в Пазарджик,  водена от адвокат Елена Костова. Пред медиите тя подчерта жизнената необходимост от лява формация в българския парламент, с истинска лява политика и леви идеи, която да защитава интересите на гражданите. Коалиция „ЛЕВИЦАТА!“ бе създадена от партии с целта да бъде възкресена лявата идея, заяви Костова.

Валери Жаблянов, подчерта огромната пропаст между провежданите в българския парламент политики и интереса на българските граждани и заяви първата задача на „ЛЕВИЦАТА!“ – възстановяване на държавността и връзката между управлението и хората. „„ЛЕВИЦАТА!“ се създаде, защото икономическата и финансова кризи пролетаризира още по-голяма част от българските граждани. Защото в България се изгради един периферен капитализъм на Европа, видим и за работниците, и за предприемачите, всички са жертва. За нас социалното равенство не е празна приказка“, посочи Жаблянов. В следващото Народно събрание „ЛЕВИЦАТА!“ ще работи със законодателни инициативи в интерес и услуга на българите, без политически компромиси – така, както се полага на истинска лява формация, каза още той.

Себастиян Нонов, инженер, направи заявка за работа по политиките за младежта и образованието в следващото Народно събрание.

Председателят на АБВ Румен Петков посочи, че съставът на листата на „ЛЕВИЦАТА!“ в Пазарджик носи усещане за справедливост, за право, за достойнство.

На фона на поредицата евроатлантически мнозинства в няколкото поредни парламента, „ЛЕВИЦАТА!“ е гарант, че в следващото Народно събраните може да се формира българско мнозинство. „ЛЕВИЦАТА!“ е гарант, че може и ще промени държавната политика в три сектора здравеопазване, правосъдие и вътрешни работи и образование, каза още Румен Петков.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com