Награждават работодатели със сертификат за етническа толерантност

22684
Награждават работодатели със сертификат за етническа толерантност
Снимка: БГНЕС

Социална фондация "Инди-Рома 97" и представители на Областната администрация ще наградят работодатели от Пловдив, Стара Загора, Хасково и Пазарджик за етническа толерантност. Това ще стане на официална церемония, под патронажа на Областната управа, утре 20 октомври, от 14 часа в заседателната зала на Областна администрация - Пловдив, обяви Албена Костадинова, председател на Управителния съвет на СФ "Инди-Рома 97".

На церемонията са поканени да присъстват представители на Министерството на труда и социалната политика, Областна управа-Пловдив, Агенция по заетостта, Дирекция "Бюро по труда", неправителствени организации, други институции и медии.

Италиански кмет иска отделни автобуси за ромите

Опитът на италиански кмет да създаде отделен автобусен маршрут за ромите предизвика гневна реакция сред полиците, които сравниха хода с...

Общо 14 наши фирми и институции са номинирани да получат престижния сертификат с марката "Етнически толерантен работодател". Сред най-заслужилите са шефовете и мениджъри на известни сериозни български фирми, компании и институции.

Както е известно Социална фондация "Инди-Рома 97" вече регистрира в Патентното ведомство  марката "Етнически толерантен работодател", като иновативният социален експеримент е резултат на работата на тази неправителствена наша организация по проекта "Етнически толерантен работодател — трансфер на добри практики за равно третиране", който се реализира успешно повече от година, обясни Албена Костадинова.

Тя добави, че проектът е финансиран по оперативна програма "Развитие на човешките ресурси", съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз, а схемата на проекта за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ се нарича "Без граници".

Наскоро наши експерти представиха в Чехия българска методика за етническа толерантност на работодателите у нас, по време на едноседмично работно посещение в Бърно.

А Вие етнически толерантен работодател ли сте?

Социалната фондация "Инди-Рома 97"* регистрира в Патентното ведомство марката "Етнически толерантен работодател" като част от едноименн...

Мащабната кампания на нашата организация цели да се подпомогнат работодателите у нас да третират равнопоставено представителите на етническите малцинства, с акцент върху ромския етнос. Благодарение на Социална фондация "Инди-Рома 97" и работата й по проекта, този социален експеримент стана иновативен за България, както от години е в Чехия. Този модел отдавна е патентован в Чешката република от тяхното Министерство на труда, терминът там е популярен като "Приятелски настроен работодател" и по него над 60 работодатели вече са наградени със сертификати там.

Според Албена Костадинова, проекът вече значително  подпомага български работодатели да поставят на равно основа особено ромския етнос.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com