Огромна скала надвисна над Кричим

13482
Огромна скала надвисна над Кричим
Снимка: Gettyimages

Огромна скала се откърти от историческата древна крепост Иванково кале над Кричим и застраши живота на живеещите в къщите под него.

Огромният каменен къс е паднала върху планински път. Той е бил надвиснал на 50 метра от къщите. Няма пострадали, няма и материални щети. Екипи на „Гражданска защита” и доброволно формирование към Община Кричим вече са раздробили скалата, която тежи около 10 тона.

Огромна скала падна върху къща в Кричим

Скала с диаметър около 2 метра и маса от близо 3 тона падна върху покрив на къща на бул. „Антонивановци” 54 в Кричим. Огром...

Превантивно хората от три къщи са били евакуирани, за да се избегне евентуален инцидент. Това кметът на Кричим Атанас Калчев за агенция "Фокус".

Заради дейностите по разчистването за около половин час е бил затворен пътят Кричим-Девин, в регулацията на град Кричим.

Общината ще търси финансиране от държавата, за да се направи проучване на скалите, след което да се укрепят, каза още кметът Калчев. Има усилена ерозия на скалите под Иванково кале, където се намират 40-50 къщи, които са застрашени от подобни инциденти. През лятото скала падна върху къща в местността и нанесе материални щети.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Пловдив