"Пловдив 112" номинирано за "Доброволно формирование на годината"

2663
"Пловдив 112" номинирано за "Доброволно формирование на годината"
Снимка: Община Пловдив

Доброволно формирование (ДФ) „Пловдив 112“ е номинирано в конкурс, организиран от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” (ГДПБЗН) и „Национална асоциация на доброволците в Република България” (НАДРБ). Доброволците ще се борят за наградата на публиката. Цветан Йошев от Доброволното формирование пък е номиниран в друга категория на конкурса – „личност на годината“.

Срокът за гласуване в анкетата е 19.01.21 г. ДФ „Пловдив 112“ е създадено към община Пловдив през 2013 г. и оттогава до днес винаги се отзовава на всяка извънредна ситуация, на която е призовано. Кризите, бедствията и авариите, в които е помагало през годините, са многобройни. Неговите членове са хора от всяка възраст, с различни професии, хобита и интереси, но всички, присъединили се към екипа, са водени от нуждата да създават добро и да бъдат част от каузата. Най-мащабната кризисна ситуация, в която ДФ „Пловдив 112“ е взело участие до момента, е по време на извънредното положение поради COVID-19 от март до май 2020 г. Тогава пловдивската организация работеше 52 дни без почивен ден. В този период на изключителна мобилизация момчетата и момичетата от формированието успяха да създадат със собствени сили стройна система, благодарение на която приемаха поръчките за храна и медикаменти на хората в нужда, пазаруваха необходимото и го носиха до домовете.

Близо 30 студенти по медицина и стажант-лекари искат да са доброволци в COVID отделения в Пловдивско

Студенти и стажант-лекари от Медицинския университет в Пловдив стават доброволци в COVID отделенията в Пловдив и областта, съобщи за Ра...

Отделно от това, девет доброволци от формированието, паралелно на основната си работа, отделиха от свободното си време за координация, пазаруване или доставка на храна и лекарства на няколко хиляди нуждаещи се пловдивчани. В рамките на тези 52 дни всички членове на формированието отработиха общо 2 968 часа и изминаха общо 5 062 километра с личните си автомобили. На формированието помагаха и 33 допълнителни или „ситуационни“ доброволци с положен общо 576 часа труд и изминати 1 127 километра с лични автомобили. В допълнение на това, членове на формированието и „ситуационните“ доброволци дадоха общо 517 човекочаса дежурства в Центъра за спешна медицинска помощ – Пловдив.

След края на извънредното положение през май ДФ „Пловдив 112“ продължи да помага и да е на линия за горски и полски пожари, провеждани бяха обучения и тренировки, приета беше и нова вълна от доброволци. За 2021 г. формированието има амбициозни планове за обучения и развитие, като доброволците имат намерения да усвояват все повече знания и умения, за да са все по-активни и да бъдат във все по-голяма помощ на обществото. В момента 12 нови души се обучават онлайн, като предстои те да се включат в екипа на формированието след завършване на подготовката им.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПЛОВДИВ:

В центъра на Пловдив: Кола пропадна заради подпочвени води

Пловдив е домакин на Тепе Джамборе - първият по рода си спортно-културен маратон

Кметът на Пловдив посрещна шампионките от волейболен клуб „Марица“

Програма на община Пловдив за Великденските празници

Пиян шофьор прегази с джипа си жена на паркинг в Пловдив

Инцидент или насилие: Дете е със счупени зъби след посещение в детски център

Електрохолд отвори първия си клиентски център в Пловдив

Кметът на Пловдив глобен за мръсния въздух, предстои дело в Страсбург

Кална вода тече от чешмите на хората в Брестовица

Кметът на Пловдив се срещна с децата от „Арт Войс Център“

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com