Пловдив отново ще бъде домакин на Международния фестивал на китарата

8903
Пловдив отново ще бъде домакин на Международния фестивал на китарата
Снимка: Getty

Пловдив за девети път ще е домакин на Международния фестивал на китарата. Той ще се състои от 30 октомври до 1 ноември. В събитието, което е част от програмата на Есенния салон на изкуствата, ще участват изпълнители от България, Италия и Франция.

В първата фестивална вечер - на 30 октомври, Балабановата къща ще посрещне италианския изпълнител, лектор и водещ на майсторски класове Алберто Месирка. От 20.00 ч. същата вечер е концертът на Флоранс Крьони и Александър Берну от френското дуо "Темиз".

Къщички за книги в Пловдив

На две места в Пловдив вече има така наречените "къщички за книги", в които всеки може да оставя и да взема за прочит книга. Местата в...

Втори дует от Франция ще концертира от 19.00 ч. на 31 октомври в Балабановата къща. Веднага след този концерт - от 20.00 ч., ще се представи Боян Дойчев. Той е носител на национални и международни награди от конкурси в България, Румъния, Сърбия и Македония, информира Общинския институт "Старинен Пловдив".

На 1 ноември фестивалът ще се премести в Камерната зала на драматичния театър в Пловдив. Там своя проект ще представи Шибил Бенев. Той участва във всички джазфестивали в страната с музиканти като Христо Йоцов и Теодосий Спасов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com