Пловдив "размразява" големи инфраструктурни обекти

2515
Пловдив "размразява" големи инфраструктурни обекти
Снимка: БГНЕС

Община Пловдив дава зелена светлина за няколко от замразените големи инфраструктурни проекта през 2018 г., съобщи БНТ.

Сред тях са изграждането на втори гребен канал и реконструкцията на стадион "Пловдив". Обектите са включени в програма за управление на общинските спортни имоти, която трябва да бъде приета от Общинския съвет.

Кметът на Община Марица: Докато някои закриват детски градини, ние строим нови

Димитър Иванов Иванов е бил съветник в Общински съвет „Марица” от листата на БЗНС в два последователни мандата: в периода 2...

28 години най-големият стадион в Южна България не е реновиран. Сега той ще бъде реконструиран по проект, за който са осигурени 600 хиляди лева. Работата по отделните архитектурни части на спортния комплекс, ще даде представа и колко пари ще са необходими за завършването му.

Между 4 и 7 милиона лева ще струва вторият гребен канал. Но изграждането му ще върви паралелно с мащабна залесителна кампания. Четиригодишната програма за залесяване на екопарк "Марица" е за 4,2 милиона лева. В общинския бюджет за 2018 година ще бъдат заложени около 800 хиляди лева. Освен дублиращият гребен канал се предвижда още изграждането на изкуствено езеро с 16 острова за гнездене на редки и защитени птици, а също така и множество атракции за посетителите. За тези обекти се очаква през март решение на Върховния административен съд.

През тази година започва и строителството на нов модерен плувен басейн в Пловдив. Проектът е за 11 милиона лева, а съоръжението ще отговаря на стандартите за провеждане на големи международни първенства.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com