Пловдивски адвокат заплашен от 10 години затвор заради палежи

22912
Пловдивски адвокат заплашен от 10 години затвор заради палежи
Снимка: БГНЕС

Скандален адвокат беше арестуван заради заплахи и организация на палеж на автомобили. Той обаче е свързан и с друга схема на измама - за получаване на обезщетения за жертви от катастрофи.

Засега Елдъров въобще не е разследван за схемата, която показа Нова телевизия. В нея той се свързва с близките на жертви от автомобилни катастрофи чрез куриер – Атанас Коцев, като им предлага да ги представлява. Елдъров е един от юристите, които научват къде има катастрофа и започват да търсят наследниците на жертвата. Изпращат хора като Коцев, който любезно им предлага да ги свърже с „много добър и известен адвокат”, който ще им осигури пари.

Пловдивски бизнесмен е обвинен за опит за убийство и седем палежа на коли

Престъпна група, в чийто актив и има седем палежа на автомобили и един неосъществен опит за убийство, е неутрализирана в Пловдив. Поръ...

Куриерът води роднините на жертвите при нотариус, там те подписват пълномощно. С това пълномощно застрахователната компания всъщност превежда парите на сметката на адвокат Владимир Елдъров. Обезщетенията обаче се водят на името на куриера – Атанас Коцев.

След ареста Елдъров е заплашен от затвор между три и десет години заради палежите. По схемата с обезщетенията няма обвинение – жертвите ѝ могат да си търсят правата чрез съда, в граждански дела.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Пловдив