По проект ВиК-Пловдив ще похарчи близо 140 млн. лв. за обновяване на мрежата в областта

3885
По проект ВиК-Пловдив ще похарчи близо 140 млн. лв. за обновяване на мрежата в областта
Снимка: Actualno.com/Теодора Димитрова

ВиК-Пловдив стартира изпълнението на "Доизграждане и реконструкция на водоснабдителни и канализационни системи в обособена територия, обслужвана от "ВиК" ЕООД, град Пловдив, България“. Стойността му е близо 138 000 000 лева с ДДС. Част от основните дейности, предвидени в рамките на проекта, са реконструкция и изграждане на канализационна и водопроводна мрежи в областния град с обща дължина на водопроводната мрежа близо 11 000 метра и на канализационната мрежа - над 12 600 метра. Дейности, които се предвиждат, са реконструкция на главни водопроводни клонове и на сградни водопроводни отклонения, изграждане на зони за измерване, реконструкция и изграждане на периферен и разтоварващ колектори и други.

Освен това, ще се извърши и реконструкция на довеждащ водопровод от ПС „ЮГ“ до кръстовището на булевард „Пещерско шосе“ и улица „Царевец“ в Пловдив“ с обща дължина около 3 600 метра. Ще се реконструира и довеждащ водопровод от ПС „Север“ до булевард „България“ отново в областния град, с обща дължина близо 4 000 метра. Предвидена е реконструкция на стара и изграждане на нова канализационни мрежи в Хисаря. И още - реконструкция и изграждане на сградни канализационни отклонения и изграждане на улични отоци и преливници. Реконструкция се предвижда и за водопроводна мрежа в Карлово, с обща дължина над 6 300 метра.

800 км водопроводи ще се строят с европари

1,3 млрд. лв. ще имат ВиК операторите у нас по Оперативна програма „Околна среда” за програмния период 2014-2020. Проектит...

Планирана е реконструкция на довеждащ водопровод от ПС Катуница до Прекъсвателна шахта 50м3 в Асеновград, чиято обща дължина е в рамките на близо 11 600 метра. Ще бъде реконструиран и довеждащ водопровод в Първомай с обща дължина около 2 500 метра. Реконструкция се предвижда и на довеждащ водопровод от ПС Стамболийски до регулацията на града с обща дължина 512 метра.

С реализирането на проекта се цели намаляване общите загуби на вода, допълнителен брой жители с достъп до подобрено пречистване на отпадъчни води и подобрено водоснабдяване и други. Срокът за изпълнение на проекта е 54 месеца, считано от сключването на Административния договор, който бе подписан на 28.08.19 г. Физическото изпълнение на дейностите следва да приключи за 49 месеца. Парите за реализиране на проекта са осигурени чрез безвъзмездна финансова помощ по оперативна програма „Околна среда 2014 г.-2020 г.“, съфинансирана от Европейския фонд за регионално развитие и Кохезионния фонд на Европейския съюз. Припомняме, че договорът е сключен между министъра на околната среда и водите Нено Димов и „Водоснабдяване и канализация“–Пловдив.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПЛОВДИВ:

Кметът на Пловдив посрещна шампионките от волейболен клуб „Марица“

Програма на община Пловдив за Великденските празници

Пиян шофьор прегази с джипа си жена на паркинг в Пловдив

Инцидент или насилие: Дете е със счупени зъби след посещение в детски център

Електрохолд отвори първия си клиентски център в Пловдив

Кметът на Пловдив глобен за мръсния въздух, предстои дело в Страсбург

Кална вода тече от чешмите на хората в Брестовица

Кметът на Пловдив се срещна с децата от „Арт Войс Център“

Изготвят Пътна карта на сроковете на ремонтите около „Модър-Царевец“ в Пловдив

Стотици мъртви риби изплуваха в Гребната база в Пловдив (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com